Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη

Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΜΟ.Χ.Α.) (Κάνε αυτό που θέλεις,αυτό είναι το σύνολο του νόμου)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ 2020 - Ν.Οικ.

TV

TV - Ν.Οικ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

HXHTIKO - Ν.Οικ.

VOTE

Vote-Σε πόσους μήνες θα έχουμε εκλογές ?

Το περιοδικό του ΣΕΔ,Τ.9,AYGOYSTOS 2016

- info Τ.9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΔ

VIDEO

VIDEO -alexander περιγραφή κλειστής

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία - Ελεύθερο τόπικ

A- Energy Investments:11-12/5 2015 Divani Caravel

Ομιλία Εγγλέζος-Οικον/λος

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη 24/5

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΙΚ

Υπόθεση ΜΑΙΚ - Ν.Οικ.

    ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,f.ltd

    favlos
    favlos
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 5050
    Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

        ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,f.ltd Empty ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,f.ltd

    Δημοσίευση από favlos 18/02/15, 02:42 pm

    ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,faneros.ltd

    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


    Έχει επεξεργασθεί από τον/την favlos στις 05/08/16, 06:41 pm, 1 φορά
    favlos
    favlos
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 5050
    Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

        ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,f.ltd Empty Απ: ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,f.ltd

    Δημοσίευση από favlos 20/02/15, 12:31 pm

    Ένα πραγματικό "Success Story": Ο κολοσσός Splunk εξαγόρασε την ελληνική startup, BugSense


    Μια ιστορία επιτυχίας στην Ελλάδα της κρίσης. Ποια είναι η εταιρία - κολοσσός που εξαγόρασε την ελληνική startup, BugSense
    Χρήστος Δεμέτης
    Σεπτέμβριος 17 2013 19:04

    Η ελληνική startup εταιρία BugSense, τρία χρόνια μετά την ίδρυση της ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς της από έναν διεθνή "κολοσσό" της τεχνολογίας, την Splunk.

    Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά από τον προϋπολογισμό της Splunk και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2014, μετά την έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.

    Πρόκειται για εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (στο δείκτη NASDAQ) και εμφανίζει χρηματιστηριακή αξία 6,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Splunk, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γκόντφρεϋ Σάλλιβαν και ο συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνολογίας της ελληνικής startup, Γιάννης Βλαχογιάννης, θα συζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας κατά τη διάρκεια του 4ου Ετήσιου Συνεδρίου Χρηστών της Splunk που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας στις 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου.

    Ένα πραγματικό "Success Story"

    H BugSense ιδρύθηκε το 2011 από τους Γιάννη Βλαχογιάννη και Πάνο Παπαδόπουλο και αποτελεί ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που συλλέγει και αναλύει τις αναφορές σφαλμάτων σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια κατασκευής μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, βοηθώντας ουσιαστικά τους προγραμματιστές στην δουλειά τους.

    Υποστηρίζει τις πλατφόρμες Android, iOS, HTML5, WP και Windows Phone 8 ενώ προσφέρει και analytics για το πως οι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Η ομάδα της BugSense διατηρεί γραφεία στην Αθήνα αλλά έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ έχουν πελάτες εταιρίες κολοσσούς όπως οι Skype, Samsung, VMware, Airpush, Trulia, Soundcloud.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία αναφέρθηκε στο blog του google app engine σαν παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής και πλέον, πάνω από 8.000 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο καταχωρήθηκαν στο πελατολόγιό του.

    Ποια είναι η Splunk

    Η εταιρεία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2003 από τους συνιδρυτές Μάικλ Μπάουμ, Έρικ Σουάν και Ρομπ Ντας και μέχρι το 2012, οπότε και εισήχθη στη Wall Street, είχε μετατραπεί σε μία αμερικανική πολυεθνική της τεχνολογίας με γραφεία στην περιοχή EMEA (Europe, Middle East, Africa) και την Ασία, πάνω από 850 εργαζόμενους και πάνω από 6.000 πελάτες σε πάνω από 90 χώρες.

    Ανάμεσά τους βρίσκονται και πάνω από τις μισές εταιρείες του δείκτη Fortune 100. Μέχρι το 2007 είχε συγκεντρώσει 40 εκατ. δολάρια σε venture capital χρηματοδότηση, από επενδυτικά ταμεία όπως August Capital, JK&B Capital, Ignition Partners και Sevin Rosen Funds, ενώ η εξαγορά της BugSense είναι η πρώτη στην εταιρική ιστορία της.

    Από το 2009 η εταιρεία εμφανίζει κέρδη, ενώ η τιμή της μετοχή της βρίσκεται αυτή την στιγμή στα 59 δολάρια. Η IPO της εταιρείας, η οποία έγινε με πολλές προσδοκίες τον Απρίλιο του 2012, ήταν απολύτως επιτυχημένη καθώς η μετοχή άνοιξε με τιμή 17 δολάρια (έναντι προσδοκιών ύψους 11 έως 14 δολάρια) και μέσα σε λίγη ώρα είχε σημειώσει αύξηση 88% φθάνοντας στα 32 δολάρια. Αυτή την στιγμή με βάση την τιμή μετοχής και τον αριθμό των μετοχών της, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανέρχεται σε 6,15 δισ. δολάρια.

    Η Splunk δραστηριοποιείται στον τομέα της επιχειρησιακής ευφυΐας, αναπτύσσει δηλαδή λύσεις και προϊόντα που καθιστούν τα δεδομένα που δημιουργούνται από μηχανές, δηλαδή ιστοσελίδες, κινητές εφαρμογές, servers κλπ., προσβάσιμα, χρήσιμα και εύχρηστα στους πελάτες που θέλουν να τα επεξεργασθούν και να αποκτήσουν γνώσεις μέσα από αυτά.

    Το προϊόν-"σημαία" της Splunk, το Splunk Enterprise, συλλέγει, παρακολουθεί, καταλογογραφεί και αναλύει δεδομένα που προέρχονται από οιοδήποτε μηχανικό ή σύστημα ασφαλείας, όπως συστήματα IT ή υποδομών, αισθητήρων κλπ. Το όνομα, μάλιστα, της εταιρείας προέρχεται από την αμερικανική λέξη "spelunking" (το χόμπι της εξερεύνησης σπηλαίων), παραλληλίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι IT συστημάτων να "σκάψουν" μέσα στον όγκο των δεδομένων για να βρουν και να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υποδομές τους.

    Η εξαγορά της BugSense πραγματοποιήθηκε έτσι ώστε η εταιρεία να ενσωματώσει τα εργαλεία που έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρία στα προϊόντα της, επιτρέποντας στους πελάτες της να μπορούν να παρακολουθήσουν και να επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτά και μέσω των κινητών συσκευών τους.
    favlos
    favlos
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 5050
    Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

        ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,f.ltd Empty Απ: ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,f.ltd

    Δημοσίευση από favlos 20/02/15, 12:32 pm


    Ο ιδρυτής της Bugsense, Γιάννης Βλαχογιάννης στο NEWS 247. Στα χνάρια του πιο διάσημου startuper που έκανε το χόμπυ του επάγγελμα. Παρουσιαστής στο Ignite εξηγεί για το επαναστατικό εργαλείο που έκανε την ζωή των Samsung, Skype, Instagram, Shazaam πιο απλή... και περιγράφει την τρίτη κατά σειρά εμπειρία του στο Show (Vid)
    Μίκα Κοντορούση
    Σεπτέμβριος 17 2012 17:52

    Στον διάδρομο του βιβλιοπωλείου "Ιανός", αναζητώντας το καταλληλότερο φόντο για να ξεκινήσει ένας ολιγόλεπτος διάλογος με τον... "Σαμουράι του software" - όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του σε προσωπικά προφίλ σε κοινωνικά μέσα.

    Ο Γιάννης Βλαχογιάννης ίσως δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά αποτελεί τον Έλληνα "βετεράνο" της Samsung, SoundCloud, Skype, Instagram, Shazaam που θαυμάζουν - έστω και αν δεν το παραδέχονται - όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα.

    "Είμαι καθημερινά στο κινητό σου", ήταν η καταλυτική φράση για να ξεκινήσει μία συναρπαστική συζήτηση, λίγων αλλά ουσιαστικών λεπτών, με τον 31χρονο Έλληνα που έφερε την επανάσταση στις εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο και για τον οποίο έχει "κάτι" να γράψει... το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes.

    Η εταιρία την οποία εμπνεύστηκε, οραματίστηκε και τελικά ίδρυσε μαζί με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο το 2010 ακούει στο όνομα Bugsense αναφέρθηκε στο blog του google app engine σαν παράδειγμα επιτυχημένης εφαρμογής και πλέον, πάνω από 8.000 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο καταχωρήθηκαν στο πελατολόγιό του.

    "Πώς γίνεται να είσαι καθημερινά στο κινητό μου;". Αν και η ερώτηση, θεωρήθηκε σίγουρα αναμενόμενη, ο ίδιος ξεκίνησε να περιγράφει κάτι που τουλάχιστον οι μισοί από εμάς αγνοούμε καθημερινά.

    "Η εταιρία μας σχεδίασε το εργαλείο που διευκολύνει προγραμματιστές να εντοπίζουν σε πραγματικό χρόνο τεχνικά σφάλματα σε εφαρμογές. Μια βιβλιοθήκη δηλαδή με έτοιμους μηχανισμούς για να βοηθήσουν τους δημιουργούς μιας εφαρμογής να ενημερώνονται άμεσα για τυχόν δυσλειτουργίες.

    Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείς μια εφαρμογή στο iPhone ή σε οποιοδήποτε άλλο κινητό, καμιά φορά σταματάει να λειτουργεί και κλείνει (κρασάρει στην καθομιλουμένη).

    Ο προγραμματιστής που την έφτιαξε δεν ξέρει τι πραγματικά συνέβη, έτσι ώστε να μπορέσει να επιδιορθώσει άμεσα το πρόβλημα. Με το εργαλείο που έχουμε δημιουργήσει εμείς, τού λέμε τι ακριβώς έγινε, συλλέγοντας στοιχεία από όλον τον κόσμο".

    Εν ολίγοις, ο Γιάννης Βλαχογιάννης ή αλλιώς Jon Romero - όπως είναι σήμερα το ψευδώνυμό του - είναι ο "Μr. Το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται. Θέλετε να γίνει αναφορά;"... εργαλείο που κατάφερε να "τρυπώσει" σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια κινητά σε όλο τον κόσμο (Το εντυπωσιακό είναι ότι η μέχρι πρότινος απρόσωπη ερώτηση έχει πλέον αποκτήσει σάρκα και οστά... α λα ελληνικά).

    Αν και η αδυναμία έκδοσης βίζας για μεγάλο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό εμπόδιο σε πολλούς από τους στόχους της θαυματουργής ομάδας, ο Γιάννης Βλαχογιάννης συνεχίζει με αμείωτη τρέλα και πάθος να εργάζεται για την βελτιστοποίηση των εργαλείων που άλλαξαν την καθημερινότητα χιλιάδων προγραμματιστών.

    "Προς το παρόν τα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζουμε είναι το Android, iOS και Windows Phone 7. Σχεδιάζουμε να προσθέσουμε υποστήριξη για Mac OS X, Windows 8 και να βελτιώσουμε την υποστήριξη που παρέχουμε για HTML5".

    Σε πιο απλά ελληνικά, ήδη το επαναστατικό εργαλείο των "Ελλήνων σχεδιαστών" επεκτάθηκε σε εφαρμογές για υπολογιστές, ενώ δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, να κάνει το ντεμπούτο του και σε παιχνιδομηχανές, όπως το X - Box.

    Ωστόσο, ο γνωστός startuper που ταξίδεψε μέχρι τις Η.Π.Α. για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα στην Silicon Valley αποδεικνύοντας περίτρανα ότι "Ελληνικά μυαλά, υπάρχουν!..." βρίσκεται στην χώρα μας, για να κάνει καινούργια ανοίγματα... στον χώρο της μουσικής.

    Μετά το περίφημο "Start up or shut up" (Ξεκίνα ή αλλιώς βούλωσέ το) που δήλωσε σε συνέντευξή του στο coLABworkspace.com τον περασμένο Απρίλιο, ο Γιάννης Βλαχογιάννης δεν έχει σκοπό να σταματήσει να εντυπωσιάζει το κοινό του με τις καινοτόμες ιδέες του.

    Προσκεκλημένος στο ελληνικό Ignite Show που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, θα παρουσιάσει την εξέλιξη της ιδέας που επινόησε στον τομέα της μουσικής.

    "Είναι το τρίτο Ignite στο οποίο λαμβάνω μέρος. Φουλ άγχος, γιατί πρέπει να επικοινωνήσεις την ιδέα σου σε 20 slides και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό που παρουσίασα στην Αμερική πριν χρόνια ήταν μία γλώσσα προγραμματισμού στην μουσική. Παρουσίασα ουσιαστικά το πώς η μουσική εφευρέθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες. Πώς από τις νότες, περάσαμε στις συχνότητες και πώς η γλώσσα αυτή μπορεί να διαχειριστεί πιο εύκολα τις συχνότητες", σημειώνει στο NEWS 247 ο Γιάννης Βλαχογιάννης.

    Μετά το τέλος της παρουσίασης, εκατοντάδες tweets διέδωσαν την ιδέα, ενώ χρησιμοποιήθηκε αμέσως από εταιρίες σαν open source εργαλείο.

    Το δεύτερο Ignite βρήκε το Γιάννη Βλαχογιάννη να ακούει την Συμφωνία του Μπετόβεν γραμμένη στην γλώσσα του προγραμματισμού που ο ίδιος εφηύρε. Και το όνομα αυτής..... M.A.D. (Music As Data)...

    Tι περιμένει από την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση, στην οποία συμμετέχει; Σίγουρα να εξελιχθεί περισσότερο η ιδέα του στην μουσική, αλλά και να νιώσει ξανά την έκρηξη (Ignite) σε σώμα και ψυχή που προσφέρει το show.

    Εμείς δεν μπορούμε παρά να του ευχηθούμε "Καλή επιτυχία"!
    Περισσότερα: Ignite Athens
    favlos
    favlos
    Admin


    Αριθμός μηνυμάτων : 5050
    Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

        ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,f.ltd Empty Απ: ΕΝΑΣΤΕΠ,crowdfunding,f.ltd

    Δημοσίευση από favlos 01/04/16, 12:04 pm

    Στα… σκαριά οι πλατφόρμες χρηματοδότησης (crowdfunding) των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
    01/04/2016 - 08:04

    μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς Εκτύπωση E-mail

    Στα… σκαριά οι πλατφόρμες χρηματοδότησης (crowdfunding) των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
    Ο ρόλος των ΑΕΠΕΥ, το νομοθετικό πλαίσιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και οι κίνδυνοι για τους επενδυτές
    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς... σηκώνει τα μανίκια και στρώνεται στη δουλειά.
    Η νέα διοίκηση, έχοντας στο τιμόνι τον πρόεδρο Χαράλαμπο Γκότση, ανοίγει θέματα που αναμένεται να αλλάξουν την όψη της εγχώριας επενδυτικής αγοράς, ενώ το μόνο αδύνατο σημείο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της είναι ότι τα νέα προϊόντα που χτίζονται εκ τους μηδενός απαιτούν εμπειρία από την πλευρά των επενδυτών αφού εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο.
    Όμως η προστασία των επενδυτών θα πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ορίζοντας τους κανόνες του «παιχνιδιού» που είναι κρυστάλλινοι και διάφανοι.
    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τη δημιουργία ηλεκτρονικής επενδυτικής πλατφόρμας όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε λειτουργία εδώ και δεκαετίες.
    Η Ελλάδα αποκτά ένα επενδυτικό εργαλείο το οποίο θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσδοκώντας τη συμμετοχή του επενδυτικού κοινού.
    Το Crowdfunding (επενδυτική πλατφόρμα) γίνεται πραγματικότητα στην Ελλάδα με νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών και επεξεργάζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
    Σχηματικά πρόκειται για μία ηλεκτρονική επενδυτική βεντάλια στην οποία θα τοποθετούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις αναζητώντας ρευστό από την αγορά.
    Ο διαχειριστής της πλατφόρμας θα είναι οι ΑΕΠΕΥ (χρηματιστηριακές εταιρείες) που υπάρχουν ήδη στη αγορά.
    Η βασική τους υποχρέωση είναι να δίνουν από την αρχή σαφή εικόνα του ρίσκου που αναλαμβάνουν οι επενδυτές.
    Το κλειδί της επιτυχίας για το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο είναι η κατανόηση όσο και η ανάληψη του ρίσκου για τον επενδυτή.
    Πάντως το νομοθετικό πλαίσιο δίνει προστασία στο συναλλασσόμενο αναφορικά για τον προϊόν που αγοράζει λαμβάνοντας την αντίστοιχη αξία των μετοχών που προκύπτει από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
    Η ΑΕΠΕΥ δεν θα παίρνει χρήματα αλλά θα πηγαίνουν απευθείας στο λογαριασμό του δικαιούχου και του εκδότη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και των ομολόγων.
    Το νομοθετικό πλαίσιο θα προστατεύει τη διαδικασία και τον επενδυτή.

    Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
    Οι ΑΕΠΕΥ θα διαχειρίζονται την πλατφόρμα και τον εποπτικό έλεγχο αναλαμβάνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
    Στην συνέχεια οι μικρομεσαίες εταιρείες θα είναι σε θέση να εκδίδουν μετοχές ή ομόλογα.
    Η συνολική αξία της έκδοσης δεν θα υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ και θα αντιστοιχεί σε μετοχές ή και σε ομόλογα.
    Οι ΑΜΚ δεν θα απαιτούν την έκδοση ενημερωτικού δελτίου από τις εταιρείες.
    Οι οικονομικές πληροφορίες θα δίνονται από τον εκδότη της ΑΜΚ όπως και το επενδυτικό σχέδιο.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση ενός επενδυτή θα απαιτεί την αιτιολογία των κεφαλαίων για τη συμμετοχή του και τίθεται ως όριο οι 30.000 ευρώ το χρόνο μέσω της πλατφόρμας.
    Ένας επενδυτής δεν μπορεί να τοποθετήσει υψηλότερο ποσό από τις 5.000 ευρώ σε μία έκδοση καθώς ο νομοθέτης διαμορφώνει κανόνες διασποράς του κεφαλαίου του επενδυτή.
    Η Εθνική Τράπεζα έχει ανακοινώσει πρώτη την ύπαρξη της επενδυτικής πλατφόρμας ενώ να σημειωθεί έχει θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα ενίσχυσης κοινωνικών ομάδων λαμβάνοντας δωρεές από τους πολίτες.
    Η συμμετοχή του κόσμου κρίνεται ικανοποιητική καθώς έχει συγκεντρωθεί ένα σεβαστό και ικανοποιητικό ποσό από τους πολίτες.
    Πάντως ο στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να βάλει σε εφαρμογή την επενδυτική πλατφόρμα έχοντας τα «διαμάντια» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με διοικήσεις που είναι σε θέση να χρηματοδοτηθούν μέσα από το νέο προϊόν.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντιμετωπίζει νομοθετικά το δικαιοπρακτικό επιτόκιο στην έκδοση ομολόγων το οποίο δεν μπορούσε να ξεπεράσει το 5,3% ενώ με τη νομοθετική παρέμβαση μπορεί να κινηθεί ελεύθερα και σε υψηλότερα επίπεδα για την αναζήτηση επενδυτών.
    Το υψηλότερο επιτόκιο προδιαθέτει τον επενδυτή το ρίσκο που αναλαμβάνει πριν βάλλει τα χρήματά του.

    Οι κίνδυνοι για τους επενδυτές
    Στελέχη ΑΕΠΕΥ που τεχνολογικά είναι σχεδόν έτοιμα να βγάλουν στον... αέρα ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν κρύβουν την ανησυχία τους από το ενδεχόμενο να ξυπνήσουν μνήμες του μακρινού παρελθόντος και συγκεκριμένα του 1999, που όλοι «έπαιζαν» στη Σοφοκλέους με την προοπτική να γίνουν πλούσιοι από τη μία ημέρα στην άλλη.
    Τα ίδια λένε ότι η επένδυση είναι υψηλού ρίσκου και η επιλογή των πρώτων εταιρειών που θα χρηματοδοτηθούν από τα νέο καθεστώς θα κρίνει στην ουσία το νέο θεσμό.
    Σύμφωνα με εκτιμήσεις τον ερχόμενο Ιούνιο μπορεί να μπουν σε εφαρμογή οι πρώτες επενδυτικές πλατφόρμες καθώς οι διαχειριστές τους να έχουν έτοιμη... πελατεία εννοώντας επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο νέο εγχείρημα προσδοκώντας στην αναζήτηση κεφαλαίων.

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 06/05/24, 05:51 pm