Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη
Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΜΟ.Χ.Α.) (Κάνε αυτό που θέλεις,αυτό είναι το σύνολο του νόμου)

Η εγγραφή στο forum είναι δωρεάν και αυτόματη

TV

TV - Ν.Οικ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

HXHTIKO - Ν.Οικ.

VOTE

Vote-Σε πόσους μήνες θα έχουμε εκλογές ?

Το περιοδικό του ΣΕΔ,Τ.9,AYGOYSTOS 2016

- info Τ.9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΔ

VIDEO

VIDEO -alexander περιγραφή κλειστής

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία - Ελεύθερο τόπικ

A- Energy Investments:11-12/5 2015 Divani Caravel

Ομιλία Εγγλέζος-Οικον/λος

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη 24/5

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΙΚ

Υπόθεση ΜΑΙΚ - Ν.Οικ.

  Βγενόπουλος: Τα “έκαψε” τα 5δις της AMK της MIG!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Investorblog.gr

  Αριθμός μηνυμάτων : 227
  Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2013

  Βγενόπουλος: Τα “έκαψε” τα 5δις της AMK της MIG!

  Δημοσίευση από Investorblog.gr Την / Το 07/09/13, 12:25 pm

  Το 2007 το ενδιαφέρον της χρηματιστηριακής αγοράς μονοπωλήθηκε από την γιγαντιαία ΑΜΚ της MIG. Το επενδυτικό κοινό “προσκυνούσε” το μάγο Βγενόπουλο, που κατάφερε να συγκεντρώσει 5 δις€. Τα πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν στον ορίζοντα, όταν ξεκίνησαν οι επενδύσεις. Παρότι το χρηματιστήριο και οι μετοχές ήδη βρίσκονταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, τόσο ο OTE όσο και η Vivartia αποκτήθηκαν με καπέλο, δίνοντας ένα δείγμα πως ο Βγενόπουλος ενδιαφέρεται πιο πολύ για το θεαθήναι παρά για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους.

  Από την αρχή ήμουν επιφυλακτικός, αφού δεν πιστεύω πως εν μια νυκτί μπορείς να δημιουργήσεις έναν επιτυχημένο όμιλο δισεκατομμυρίων, μόνο και μόνο επειδή κατάφερες να βρεις το χρήμα. Μοιάζει με την ανεύθυνη συμπεριφορά γόνων πλουσίων οικογενειών που γκρεμίζουν ό,τι με κόπο χτίστηκε από την προηγούμενη γενιά. Ο λόγος είναι απλός. Η δημιουργία με ίδιες δυνάμεις προϋποθέτει χαρίσματα, ικανότητες και θέληση. Αποτελεί, άρα, απόδειξη παρουσίας τους. Οι ίδιοι λόγοι που οδηγούν στην επιτυχία, εξασφαλίζουν και την διατηρισιμότητά της. Αντίθετα, όταν σηκώνεις το βάρος αυτών που σε ξεπερνούν, λυγίζεις μαζί τους.

  Οι ακριβοπληρωμένες εξαγορές, οι πομπώδεις, σε σημείο παραπλάνησης, ανακοινώσεις και οι πρώτες ζημιές, με έκαναν όχι απλά να επιβεβαιώσω τις ανησυχίες μου, αλλά να γίνω λάβρος έναντι της MIG. Πραγματικά, αναφέροντας τα κακώς κείμενα και τους κινδύνους για τους επενδυτές, δεν πρέπει να έχω χύσει περισσότερη μελάνη για οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη. Η MIG τραβούσε τα αιχμηρά βέλη του Investorblog σαν μαγνήτης, μέχρι οι τράπεζες να γίνουν ο επόμενος στόχος.

  Η συνέχεια για όσους εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους στα χέρια του Βγενόπουλου είναι γνωστή. Αυτό που διακρίνεται με γυμνό οφθαλμό είναι οι απώλειες της μετοχής. Κατά την ΑΜΚ οι επενδυτές έδωσαν 6,7 ευρώ για κάθε μετοχή που σήμερα κινείται γύρω από τα 30 λεπτά. Ο αντίλογος είναι πως η έντονη πτώση δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι όλες οι μετοχές αποδεκατισμένες με τον δικό της ρυθμό (-95%). Η πτώση του ΓΔ, που κυρίως αποτυπώνει το “κάψιμο” των τραπεζών, αγγίζει για το ίδιο διάστημα μόνο το 80%.  Ο μεν ΓΔ διέσωσε το 1/5 της αξίας του, η δε MIG μόνο το 1/20.

  Το χειρότερο νέο για τους μετόχους δεν είναι η πτώση της μετοχής. Είναι το ότι αυτή δεν αξίζει περισσότερα, γιατί τα 5 δις κάηκαν από τις τρομερές ζημιές, που αφορούν κυρίως απομειώσεις έναντι των ακριβών εξαγορών. Έτσι, οι ελπίδες ανάκτησης των χαμένων μοιάζει ακατόρθωτη.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, η περιουσία που αντιστοιχεί στους μετόχους ανέρχεται σε 774εκ. ή αλλιώς περίπου 1€/μτχ. Αν αφαιρέσουμε τα άυλα στοιχεία και τις υπεραξίες που καταγράφονται (875εκ.), τι απομένει; Αυτό που σε βγάζει από τα ρούχα σου είναι ότι στις ανακοινώσεις του Ομίλου αναφέρονται τα διαθέσιμα με έμφαση, για να δοθεί η εντύπωση ενός εύρωστου ομίλου με μετρητά 170εκ. Τα οποία για όποιον αντιλαμβάνεται τα στοιχειώδη, είναι “τρίχες” μπροστά στις συνολικές υποχρεώσεις σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων!

  Ως επενδυτής, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη προς τη διοίκηση Βγενόπουλου. Στο μόνο που θα μπορούσε να ελπίζει ο μέτοχος είναι η αλλαγή σκυτάλης και όσο το δυνατόν γίνεται μικρότερο dilution από εισροή νέων κεφαλαίων. Το μόνο θετικό στοιχείο είναι πως η μετοχή έχει ενσωματώσει την πραγματικότητα, αφού η αγορά αξιολογεί την MIG μονο για 230εκ. στα 3ο λεπτά/μτχ. Αγοράζοντας την, λοιπόν, ούτε στο 1/5 των ετήσιων πωλήσεων της, είναι σαν να επιλέγεις να πάρεις ένα χωράφι με μεγάλη έκπτωση και τις φλόγες να έχουν φτάσει στο συρματόπλεγμα. Δεν θεωρώ ό,τι αξίζει το στοίχημα. Απλά έχετε υπόψιν ότι όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοια υπερμόχλευση, είναι πιθανό να δούμε φοβερές διακυμάνσεις ανάλογα με τις εξελίξεις. Επομένως, θα άνοιγα θέσεις short μόνο αν συναντούσα τη μετοχή σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

  Για τους συμμετέχοντες  στην ΑΜΚ του 2007, στους οποίους μεταφέρω την ειλικρινή μου συμπόνοια, καλύτερα θα ήταν να ξεχάσουν ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Ο Βγενόπουλος με τις τραγικές επιλογές του, τα “έκαψε” τα 5δις που του εμπιστευτήκατε!


  *Τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση αξιών.


  _________________
  Investorblog - Blog για το χρηματιστήριο - Value Investing
  avatar
  Horizons

  Αριθμός μηνυμάτων : 699
  Ημερομηνία εγγραφής : 28/05/2013

  Απ: Βγενόπουλος: Τα “έκαψε” τα 5δις της AMK της MIG!

  Δημοσίευση από Horizons Την / Το 07/09/13, 01:58 pm

  Δημήτρη έχεις απόλυτο δίκιο για τη ΜΙΓ, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους αμετανόητους μαρφινολάτρες. Προσωπικά είμαι οριακά κερδισμένος από διάφορα tradings στη μετοχή.

  Η μετοχή προσφέρεται κατά τη γνώμη μου μόνο για trading (με επίγνωση των κινδύνων) και όχι για σοβαρή επένδυση.

  Το ταμπλό λέει πάντα την αλήθεια. Μετά από ένα χρόνο και παρ'ότι ο ΓΔ είναι λίγο πιο κάτω από τις 1000 μονάδες, σοβαρές εταιρείες όπως ΦΦΓΚΡΠ - ΜΠΕΛΑ - ΟΤΕ - ΣΑΡ - ΑΡΑΙΓ και αρκετές άλλες έχουν 4πλασιαστεί ή 5πλασιαστεί από τα χαμηλά τους. Την ίδια ώρα η ΜΙΓ βολοδέρνει γύρω από τα 0.30. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η "αρρώστια" της μετοχής αντανακλά και την άρρωστη εικόνα και τα προβλήματα της εταιρείας που πληρώνει τις εγκληματικές επιλογές Βγενόπουλου.

  Προσωπικά είναι μια από τις μετοχές στις οποίες έχω αποφασίσει να μην ξαναεπενδύσω ούτε 1 ευρώ..μακροπρόθεσμα αποδείχτηκε ότι οι ποιοτικές εταιρείες δίνουν και τις μεγάλες αποδόσεις , εφόσον τοποθετηθεί κάποιος στα χαμηλά τους.

  Υ.Γ. Στην ίδια λίστα με τις προς αποφυγήν έχω τοποθετήσει τα χαρτιά του Στέγγου και από τις τραπεζικές την Αττικής, η οποία είναι και η μόνη τράπεζα που πραγματοποίησε ΑΜΚ και η τιμή της μετοχής συνεχίζει να παραμένει -20% σχεδόν κάτω από την τιμή της αύξησης. Παντελής η έλλειψη σεβασμού στους μετόχους. Και γενικά για μένα black list για όσες διοικήσεις έχουν αποδειχτεί αναξιόπιστες. Ούτε 1 ευρώ ξανά στα λαμόγια, ούτε καν για trading.
  avatar
  XANODOS

  Αριθμός μηνυμάτων : 2464
  Ημερομηνία εγγραφής : 26/05/2013
  Τόπος : Athens

  Απ: Βγενόπουλος: Τα “έκαψε” τα 5δις της AMK της MIG!

  Δημοσίευση από XANODOS Την / Το 07/09/13, 03:51 pm

  ειναι πολλά που ΔΕΝ εξηγούνται με την λογική!!!

  οπως π.χ. ΜΠΕΛΛΑ των 8.00 ευρω !!
  avatar
  Horizons

  Αριθμός μηνυμάτων : 699
  Ημερομηνία εγγραφής : 28/05/2013

  Απ: Βγενόπουλος: Τα “έκαψε” τα 5δις της AMK της MIG!

  Δημοσίευση από Horizons Την / Το 07/09/13, 06:28 pm

  Κι ομως η ΜΠΕΛΑ μπορει και βγαζει 100 εκ€ κερδη...
  ενω το ταμειο της ειναι μεγαλυτερο απο το δανεισμο της.

  Πολυ πιο δικαιολογημενη η κεφαλαιοποιηση της απο πανακριβες του 25αρη οπως Τιταν - Τενεργ.

  Φιλε Δημητρη κανε οποτε βρεις χρονο για την Τενεργ. Σε λιγο θα φτασει 400 εκ. κεφ/ση με κερδη εξαμηνου 5 εκ....
  avatar
  Investorblog.gr

  Αριθμός μηνυμάτων : 227
  Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2013

  Απ: Βγενόπουλος: Τα “έκαψε” τα 5δις της AMK της MIG!

  Δημοσίευση από Investorblog.gr Την / Το 13/09/13, 01:13 pm

  Το έχω στα υπ' όψιν horizons.....


  _________________
  Investorblog - Blog για το χρηματιστήριο - Value Investing

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 16/01/19, 05:38 am