Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη
Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΜΟ.Χ.Α.) (Κάνε αυτό που θέλεις,αυτό είναι το σύνολο του νόμου)

Η εγγραφή στο forum είναι δωρεάν και αυτόματη

TV

TV - Ν.Οικ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

HXHTIKO - Ν.Οικ.

VOTE

Vote-Σε πόσους μήνες θα έχουμε εκλογές ?

Το περιοδικό του ΣΕΔ,Τ.9,AYGOYSTOS 2016

- info Τ.9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΔ

VIDEO

VIDEO -alexander περιγραφή κλειστής

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία - Ελεύθερο τόπικ

A- Energy Investments:11-12/5 2015 Divani Caravel

Ομιλία Εγγλέζος-Οικον/λος

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη 24/5

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΙΚ

Υπόθεση ΜΑΙΚ - Ν.Οικ.

  Και κερατάς και δαρμένος ο μικροομολογιούχος…

  Μοιραστείτε
  avatar
  Investorblog.gr

  Αριθμός μηνυμάτων : 227
  Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2013

  Και κερατάς και δαρμένος ο μικροομολογιούχος…

  Δημοσίευση από Investorblog.gr Την / Το 29/07/13, 12:55 pm

  Πληροφορήθηκα από αναγνώστη πως πολλοί μικροομολογιούχοι είναι ανάστατοι καθώς καλούνται να καταβάλουν φόρο εισοδήματος για κέρδη από ομόλογα, παρότι καταστράφηκαν από το PSI. Σας παραθέτω απόσπασμα από το μήνυμά του.

  “Οι φωστήρες του ΥΠΟΙΚ, αποφάσισαν να τιμωρήσουν για δεύτερη φορά ορισμένους από τους μικροομολογιούχους οι οποίοι έχασαν τις οικονομίες τους με το PSI. Με ποιόν τρόπο; Με το μη συμψηφισμό των τυχόν κερδών που μπορεί να αποκόμισαν από κινήσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων με τη ζημιά που υπέστησαν από το PSI. Με το απίστευτο και όμως αληθινό αυτό τέχνασμα κάποιος μικροομολογιούχος ο οποίος εντός του 2012 ζημιώθηκε π.χ 100000 ευρώ από το PSI και κέρδισε 15000 ευρώ στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, καλείται να πληρώσει φόρο εισοδήματος για αυτά τα 15000 ευρώ, χωρίς να του επιτρέπεται να τα συμψηφίσει με την κεφαλαιακή ζημιά που υπέστη. Δυστυχώς, αυτά τα εξωφρενικά προβλέπονται με την ΠΟΛ.1102/13-5-2013 (http://www.forin.gr/articles/article/8340/pol-1102-13-5-2013-efarmogh-twn-diataksewn-ths-periptwshs-th%E2%80%99-ths-paragrafou-1-tou-arthrou-24-tou-k-f-e)”

  Να διευκρινίσω πως τα παραπάνω αφορούν μόνο όσους έκαναν κινήσεις στη δευτερογενή αγορά. Σκεφτείτε, όμως, πως πάρα πολλοί φοβήθηκαν και πούλησαν το ομόλογά τους, επαναγοράζοντας τα μετά, ενώ άλλοι, προσδοκώντας σε αναστροφή των ζημιών τους, προέβησαν σε νέες αγορές σε χαμηλότερες τιμές . Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων ΟΕΔ ζητά να ισχύσει συμψηφισμός ζημιών-κερδών και να υπάρξουν ρυθμίσεις που προβλέπονται και για τους θεσμικούς επενδυτές.

  Παρότι τους κατανοώ, δεν ακυρώνω τη δική τους προσωπική ευθύνη του να είναι χρηματοδότες ενός άρρωστου συστήματος. Ακούω ήδη την οργισμένη απάντηση ενός από αυτούς.“Μα τι να περιμένεις από νοικοκυραίους που ήθελαν, εμπιστευόμενοι την πατρίδα, απλώς να εξασφαλίσουν οικονομίες μιας ζωής, όταν οι φτασμένοι επιστήμονες και καθηγητές στα πανεπιστήμια, μας μιλούν ακόμα για τα ομόλογα και το risk-free rate;” Δεκτό, αλλά εδώ έρχεται αυτό που λέει ο Καισάριος. “Λεφτά που δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν”

  Τώρα, όσον αφορά αυτή την άδικη φορολόγηση, το άμεσο οικονομικό της αντίκτυπο δεν είναι τερατώδες, όπως στο κούρεμα του PSI. Αλλά, το διακύβευμα είναι εξίσου σημαντικό. Αν το μάθημα που πήρε ο κουρεμένος Έλληνας ομολογιούχος είναι ό,τι δεν θα πρέπει να δανείζει ένα υπερχρεωμένο κράτος, ποιο είναι το μάθημα από αυτή την απαράδεκτη από κάθε άποψη πρακτική φορολόγησης του “χαμένου”; Ότι θα πρέπει να πάψουμε να δημιουργούμε και να χτίζουμε κάθε τι στο οποίο μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση ένα αναξιόπιστο και ληστρικό κράτος;

  Μια χώρα οφείλει να φέρεται στους επενδυτές της ως πελάτες. Κακή συμπεριφορά απέναντί τους, συνεπάγεται μεγάλα δεινά, που το μέγεθός τους γίνεται αντιληπτό σε βάθος χρόνου. Η ρετσινιά της “γαστρεντερίτιδας” από την κακόφημη “ταβέρνα” δεν σβήνει εύκολα. Στο τέλος, απελπισμένοι, αναγκασμένοι και  ικανοί μόνο για να προσελκύσουμε κακής ποιότητας “ληστρικό” κεφάλαιο, θα απορούμε γιατί οι άνεργοι πολίτες μας παρακαλούν για να βρούν δουλειά με μισθό 200€. Αν υπάρχει το ευρώ…

  Αντί, λοιπόν, να επικεντρωθούμε σε κινήσεις που θα επαναφέρουν την αξιοπιστία, έχουμε μετατρέψει σε μεσανατολικό την απόλυση των επίορκων κρατικών λειτουργών και έχουμε ανάγει ως εθνικό σύμβολο την “ιερή αγελάδα” του δημοσίου. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι λιγοστοί, που από πείσμα και αγάπη για την πατρίδα ακόμα επιμένουν να παράγουν σε αυτή την χώρα.

  Πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να έρθει επιτακτικά στην επιφάνεια. Δεν είναι μόνο ζήτημα συμπόνοιας και συμπαράστασης προς τους ομολογιούχους. Ποιός ξέρει τι ακόμα παράλογη αντιμετώπιση μπορεί να έρθει για κάθε φύσης μικρό ή μεγάλο, επενδυτή ή επιχειρηματία. Η δίχως λογική και μέτρο φοροεπιδρομή στους ιδιοκτήτες ακινήτων, επενδυτές ΑΠΕ, χαμένους ομολογιούχους που θα σταματήσει; Αυριο θα έρθει η φορολόγηση της υπεραξίας από συναλλαγές σε μετοχές. Φαντάζεστε τι μπορεί να σημάνει για το ΧΑΑ και τους μικροεπενδυτές τυχόν μη συμψηφισμός κερδών-ζημιών;

  Να αντισταθούμε τώρα σε επιλογές του χθες, προτού έρθει και η δική μας η σειρά…

  Δείτε το στο Investorblog.gr (http://www.investorblog.gr/keratas-darmenos-mikroomologiouxos/)


  _________________
  Investorblog - Blog για το χρηματιστήριο - Value Investing

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 16/01/19, 05:36 am