Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη
Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΜΟ.Χ.Α.) (Κάνε αυτό που θέλεις,αυτό είναι το σύνολο του νόμου)

Η εγγραφή στο forum είναι δωρεάν και αυτόματη

TV

TV - Ν.Οικ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

HXHTIKO - Ν.Οικ.

VOTE

Vote-Σε πόσους μήνες θα έχουμε εκλογές ?

Το περιοδικό του ΣΕΔ,Τ.9,AYGOYSTOS 2016

- info Τ.9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΔ

VIDEO

VIDEO -alexander περιγραφή κλειστής

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία - Ελεύθερο τόπικ

A- Energy Investments:11-12/5 2015 Divani Caravel

Ομιλία Εγγλέζος-Οικον/λος

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη 24/5

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΙΚ

Υπόθεση ΜΑΙΚ - Ν.Οικ.

  Επερχόμενο ΣΟΚ για μετοχή ΕΤΕ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Investorblog.gr

  Αριθμός μηνυμάτων : 227
  Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2013

  Επερχόμενο ΣΟΚ για μετοχή ΕΤΕ

  Δημοσίευση από Investorblog.gr Την / Το 20/11/15, 04:50 pm

  του Δημήτρη Κουτσουμπού

  Κατά την προηγούμενη ανάρτηση, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Τράπεζα Πειραιώς, είδαμε πώς οι τιμές ΑΜΚ καθορίζουν τη μοίρα των παλαιών μετόχων και ουσιαστικά την πορεία των μετοχών τους. Χθες με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε αυτό που διαλαλούσαν διάφορα μέσα, ότι η ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας θα γίνει σε εξευτελιστικές τιμές. Τα 2 λεπτά ανά μετοχή σημαίνουν μεγάλα βάσανα για τη μετοχή.

  Ορίστε τι γραφόταν στο Investorblog πριν από λίγες μέρες


  Για κάθε Τράπεζα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Η Εθνική στις τρέχουσες τιμές παρουσιάζει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση. Αν η ΑΜΚ γίνει σε υψηλές τιμές, το dilution δεν θα είναι τόσο μεγάλο, αλλά από την άλλη ίσως υπάρχει ο κίνδυνος στη διαδικασία του Book Building οι επενδυτές να απαιτούν πολύ χαμηλότερες τιμές, που δεν θα αφήνουν μεγάλο ποσοστό στους παλαιούς μετόχους.

  Για την ΕΤΕ ήταν όντως αξιοπερίεργο το ότι κρατιόταν χρηματιστηριακά. Αν όντως η ΑΜΚ κατάφερνε να γίνει στα 30 ή 40 λεπτά (pro reverse), το dilution θα ήταν ελαφρύ, οπότε η μετοχή θα δικαιολογούσε να κρατήσει αυτές τις τιμές. Επαληθεύτηκε πως δεν υπάρχει η διάθεση από τους νέους επενδυτές να “χαρίσουν” τόσο υψηλά ποσοστά στους παλαιούς μετόχους. Με αυτά τα δεδομένα, η τιμή της ΕΤΕ τώρα φαίνεται να κινείται παράλογα υψηλά σε σχέση με την εσωτερική αξία που υπολογίζεται πως θα εσωκλείει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

  δείτε στο Investorblog.gr τα γραφήματα - http://www.investorblog.gr/?p=1766

  Η εσωτερική αξία των 7 λεπτών δεν λαμβάνει υπόψη νέες ζημιές που ενδέχεται να προκληθούν από διαγραφές, λόγω της κακής πορείας της ελληνικής οικονομίας. Αυτό ίσως συνυπολόγισαν οι επενδυτές και ήταν τόσο συντηρητικοί στις προσφορές τους, αφήνοντας σχεδόν τίποτα στους παλιούς μετόχους. Εφόσον η pro-forma και προ reverse split εσωτερική αξία της μετοχής υπολογίζεται κάτω από τα 10 λεπτά, η σημερινή τιμή στο ταμπλό δεν είναι διατηρήσιμη, στρώνοντας το έδαφος για σοκαριστική πτώση. Η χρηματιστηριακή ιστορία έχει διδάξει πως παράλογες τιμές δεν γίνεται να έχουν διάρκεια.

  Ως επενδυτής τις συντριπτικά περισσότερες φορές επιλέγω να δηλώνω άγνοια ή σχετική άγνοια. Προτιμώ να έχω σαφή άποψη και να δρω πολύ πιο αποφασιστικά στις ελάχιστες περιπτώσεις που νιώθω μεγάλη σιγουριά. Σιγουριά που οφείλεται σε στιβαρά ελπίζω δεδομένα και όχι αλαζονεία. Την τελευταία φορά που θυμάμαι να έχω εκφραστεί χρηματιστηριακά τόσο απόλυτα ήταν η περίπτωση φουσκώματος της ΕΥΡΩΒ. Δείτε το άρθρο εδώ, ενώ αν έχετε τη διάθεση δείτε τις συνομιλίες στο forum του Capital σχετικά με το θέμα εδώ. Αποκαλύπτουν πολλά για την ανθρώπινη φύση και τον τρόπο που παρασύρονται οι μάζες.

  Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται πως θα γίνουμε θεατές μεγάλης σφαγής στο τίτλο της ΕΤΕ!


  δείτε στο Investorblog.gr τα γραφήματα - http://www.investorblog.gr/?p=1766


  Δημήτρης Κουτσουμπός  *Τα παραπάνω δεν αποτελούν συστάσεις για αγορά ή πώληση αξιών.

  *Τα αριθμητικά στοιχεία και τα γραφήματα βασίζονται σε υποθέσεις και εκτιμήσεις. Το Investorblog.gr δε φέρει καμιά ευθύνη για την ακρίβειά τους.


  _________________
  Investorblog - Blog για το χρηματιστήριο - Value Investing

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 16/01/19, 05:41 am