Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη
Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΜΟ.Χ.Α.) (Κάνε αυτό που θέλεις,αυτό είναι το σύνολο του νόμου)

Η εγγραφή στο forum είναι δωρεάν και αυτόματη

TV

TV - Ν.Οικ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

HXHTIKO - Ν.Οικ.

VOTE

Vote-Σε πόσους μήνες θα έχουμε εκλογές ?

Το περιοδικό του ΣΕΔ,Τ.9,AYGOYSTOS 2016

- info Τ.9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΔ

VIDEO

VIDEO -alexander περιγραφή κλειστής

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία - Ελεύθερο τόπικ

A- Energy Investments:11-12/5 2015 Divani Caravel

Ομιλία Εγγλέζος-Οικον/λος

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη 24/5

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΙΚ

Υπόθεση ΜΑΙΚ - Ν.Οικ.

  Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Μοιραστείτε
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 22/06/14, 07:49 pm

  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
  ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  website: www.sed.gr e-mail: info@sed.gr

  Αθήνα 21 Ιουνίου 2014

  Δελτίο Τύπου

  Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 21ης Ινουνίου 2014,
  μετά τη σύσταση σε σώμα, έχει ως εξής:

  Πρόεδρος: Μπάμπης Εγγλέζος
  Α! Αντιπρόεδρος: Βαγγέλης Νταγκουνάκης
  Β! Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κουμπάρος
  Γ! Αντιπρόεδρος: Νίκος Οικονομόπουλος
  Δ! Αντιπρόεδρος: Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
  Ε! Αντιπρόεδρος: Γιάννα Παυλοπούλου
  Γεν.Γραμματέας: Ανδρέας Κουτούπης
  Ειδ. Γραμματέας: Εύα Αρβανίτη-Μιχαλοπούλου
  Ταμίας: Ιωάννα Κωνσταντοπούλου
  Κοσμήτορας: Ανδρέας Αρναούτογλου
  Μέλος: Γιάννης Σαρρής

  Η εκλογή σε όλες τις παραπάνω θέσεις έγινε ομόφωνα
  και με φανερές ψηφοφορίες μεταξύ των μελών του ΔΣ

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος........................Ο Γεν. Γραμματέας
  Μπάμπης Εγγλέζος..............Ανδρέας Κουτούπης


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 01/07/14, 02:48 pm

  ΣΕΔ: Παρέμβαση για την Τρόπαια Συμμετοχική  Την εξέταση από τις εποπτικές αρχές της χρήσης του reverse split από την εταιρία Τρόπαια Συμμετοχική που έχει οδηγήσει στην εξάλειψη μεγάλο αριθμό των μετόχων μειοψηφίας της εισηγμένης, ζητά με παρέμβαση του ο ΣΕΔ.

  ΣΕΔ: Παρέμβαση για την τακτική της Τρόπαια απέναντι στους μετόχους μειοψηφίας

  Ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου έγινε δέκτης παραπόνων από μέλη του για την πρακτική του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης εταιρίας με την επωνυμία «Τρόπαια Συμμετοχική Α.Ε.Β.Ε.» (πρώην ΣΑΝΥΟ), η οποία βρίσκεται, στην κατηγορία των μετοχών "υπό αναστολή διαπραγμάτευσης".

  Σημειώνεται ότι το θέμα στηλίτευσε το Euro2day.gr στις 24/6 με το δημοσίευμα "Τροπαία: Κλασματική απόσταξη των μετόχων μειοψηφίας".

  Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο ΣΕΔ η «Τρόπαια Συμμετοχική Α.Ε.Β.Ε.» στην Γενική Συνέλευση της 13ης Σεπτεμβρίου 2013 αποφάσισε τη μείωση του αριθμού των υφισταμένων μετοχών (reverse split) με σχέση (100) εκατό παλαιές προς (1) μία νέα, δηλαδή μείωσε τις 51.083.993 παλαιές μετοχές σε 510.840 νέες, με σκοπό, μέσω της αύξησης της ονομαστικής αξίας από το 1 (ένα) ευρώ στα 100 (εκατό) ευρώ λόγω του reverse split και με άμεση επιστροφή στο 1 (ένα) ευρώ, τον σχηματισμό ισόποσου "ειδικού αποθεματικού".

  Στην συνέχεια, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας της 14ης Φεβρουαρίου 2014, αποφασίστηκε νέα μείωση του αριθμού των μετοχών (reverse split) με την ίδια αναλογία 100 (εκατό) παλαιές προς 1 (μία) νέα, με συνέπεια τη μείωση του αριθμού των μετοχών από 510.840 υφιστάμενες σε 5.109 νέες και ταυτόχρονη μείωση της νέας ονομαστικής αξίας από 100 ευρώ σε 70 ευρώ, με σκοπό τον σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις μετοχές των μετόχων μειοψηφίας.

  Παρατηρούμε ότι η ονομαστική αξία της μετοχής βρίσκεται πλέον, μετά τις απανωτές μειώσεις των μετοχών (reverse split), στο εξαιρετικά μεγάλο ποσό των 70 ευρώ, μια ονομαστική αξία που δεν συναντάμε εύκολα όχι μόνο σε Ελληνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Μετά από όλα αυτά η «Τρόπαια Συμμετοχική Α.Ε.Β.Ε.» με ανακοίνωσή της, καλεί τους μετόχους της, στην Τακτική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου 2014 (Α' Επαναληπτική Γ.Σ. 10/7/2014), να αποφασίσουν νέα μείωση του αριθμού των μετοχών μέσω reverse split και ανάλογης αύξησης της ονομαστικής αξίας και ταυτόχρονη μείωση με σκοπό τον σχηματισμό εκ νέου ισόποσου "ειδικού αποθεματικού".

  Περιλαμβάνει μάλιστα στην ίδια Γενική Συνέλευση ως θέμα, "αγορά ιδίων μετοχών στα πλαίσια διακανονισμού κλασματικών υπολοίπων", τόσο από τις προηγούμενες αποφάσεις αλλά και της παρούσης, αφού πλέον οι μέτοχοι μειοψηφίας από κάτοχοι κάποιων χιλιάδων μετοχών, τώρα θα έχουν ακόμα και κάτω της μίας μετοχής, κλασματικά υπόλοιπα δηλαδή, που η εταιρεία θα εξαγοράσει, εξαφανίζοντας στην ουσία ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μετόχων μειοψηφίας που στις 23/6/2014 ανήρχετο σε πάνω από 60% ,όπως μας πληροφορεί το ενημερωτικό δελτίο για τα ποσοστά των εταιρειών της κύριας αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου (www.helex.gr).

  Η διοίκηση της «Τρόπαια Συμμετοχική Α.Ε.Β.Ε.». έχει προφανώς ως τελικό σχέδιο, την έξοδο της εταιρείας από το Χ.Α. και την διαγραφή της, αφού θα έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί και τα ποσοστά των μετόχων μετά τα απανωτά reverse split και την εξαγορά των κλασματικών υπολοίπων των μετόχων μειοψηφίας από την εταιρεία.

  Τα παρεχόμενα από το Χρηματιστήριο Αθηνών τεχνικά εργαλεία διαχείρισης των μετοχών, όπως στην περίπτωση της «Τρόπαια Συμμετοχική Α.Ε.Β.Ε.», το λεγόμενο reverse split, έχουν δοθεί προς διευκόλυνση των εταιρειών ώστε να διαχειριστούν τυχόν προβλήματα και όχι για να χρησιμοποιούνται με σκοπό την εξαφάνιση των μετόχων μειοψηφίας μέχρι μάλιστα του σημείου της κλασματικής ελάχιστης παρουσίας τους και στο τέλος της υποχρεωτικής εξαγοράς τους.

  Παρακαλούμε τις εποπτικές αρχές να ελέγξουν με ιδιαίτερη προσοχή την περίπτωση της κατάχρησης των εργαλείων που παρέχονται προς τις εισηγμένες εταιρείες, μια κατάχρηση που βλάπτει τους μετόχους μειοψηφίας και σημειώνουμε ότι αγνόηση της παραπάνω περίπτωσης, πιθανόν οδηγήσει και άλλες εισηγμένες εταιρείες σε παρόμοιες πρακτικές.

  Προτείνουμε μάλιστα να υπάρξει σχετική οδηγία για την χρήση του reverse split (χρονική απόσταση μεταξύ των reverse splits, αιτιολόγηση τους, κλπ) αλλά και άλλων τεχνικών εργαλείων, ώστε να μην έχουμε επανάληψη παρόμοιων φαινομένων που καταλήγουν πάντα εις βάρος των μετόχων μειοψηφίας.  http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1231558/sed-paremvash-gia-thn-tropaia-symmetohikh.html


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 02/07/14, 11:09 am  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 02/07/14, 11:21 am

  Τιμές επόμενης εξάσκησης @fragman

  ΑΛΦΑ 10/12/14 0,4686 (7,4086 μτχ για κάθε warrant)
  ΕΤΕ 26/12/14 4,5689 (8,2292 μτχ για κάθε warrant)
  ΠΕΙΡ 02/01/15 1,8105 (4,4757 μτχ για κάθε warrant)


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 11/07/14, 10:45 am

  Δημοσιεύθηκε: 11 Ιουλίου 2014 - 07:35

  Τρόπαια: Αναβολή... για τεχνικούς λόγους στο reverse split

  Δεν τέθηκε προς ψήφιση τελικά στη Γ.Σ. της Τρόπαια η πρόταση για «άγριο» reverse split, θέμα που είχε καυτηριάσει το Euro2day.gr και ο ΣΕΔ. Το πρόβλημα ρευστότητας και η καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Οι δυο παράγοντες που έφεραν την εταιρία σε δυσχερή θέση.

  Τρόπαια: Αναβολή... για τεχνικούς λόγους στο reverse split – Θολό το μέλλον της εταιρείας

  «Για τεχνικούς λόγους», όπως ακούστηκε, η διοίκηση της Τρόπαια (πρώην ΣΑΝΥΟ Συμμετοχών) δεν έθεσε προς ψήφιση το ζήτημα του νέου «άγριου» reverse split των μετοχών της, κατά τη χθεσινή πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση.

  Το Euro2day.gr είχε καυτηριάσει το ζήτημα αυτό σε παλαιότερο δημοσίευμά του, ενώ σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επενδυτών Διαδικτύου είχε καλέσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εξετάσει το θέμα.

  Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον της εταιρείας είναι γεμάτο προκλήσεις, καθώς -μεταξύ άλλων- το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση αναστολής αναγκαστικής κατάσχεσης και επίσης η Eurobank προχώρησε σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης της εταιρείας.

  Προφανώς, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις λογιστικές καταστάσεις, η εταιρεία δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα να αποπληρώσει άμεσα τις προαναφερθείσες υποχρεώσεις της, ούτε υπάρχει κάποια πληροφορία για το αν και κατά πόσο θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν τα συγκεκριμένα κεφάλαια.

  H ιδιαίτερα δυσχερής στην οποία έχει εισέλθει ο Όμιλος οφείλεται σε δύο κυρίως παράγοντες.

  Πρώτον στο αλόγιστο μπαράζ των εξαγορών που είχαν γίνει κατά την περίοδο 1999-2001 (στις περισσότερες περιπτώσεις είτε ακολούθησαν λουκέτα, είτε μεγάλες απομειώσεις). Αποτέλεσμα όλων αυτών -και παρά τις αυξήσεις κεφαλαίου που είχαν υλοποιηθεί- ήταν ο Όμιλος να φορτωθεί με μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις.

  Και δεύτερον, στη βαθειά οικονομική κρίση που έπληξε κατά τα τελευταία χρόνια τόσο το λιανικό εμπόριο, όσο και τη ναυτιλία, τομείς μέσω των οποίων η διοίκηση προσπάθησε να αντεπιτεθεί.


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 14/07/14, 09:41 pm

  Ενστάσεις του ΣΕΔ για την αναδιάρθρωση της Μαίλλης

  Σοβαρές ενστάσεις και επιφυλάξεις του ΣΕΔ για τη διαδικασία εξαγοράς και αναδιάρθρωσης του Μαίλλη. Για έλειψη αδιαφάνειας κάνει λόγο ο ΣΕΔ, ενώ μέμφεται τον Μαίλλη ότι εγκατέλειψε τους μετόχους μειοψηφίας.

  Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου έγινε δέκτης σειράς ερωτημάτων από μέλη του, σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που υπέβαλε προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εταιρεία  “Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.” η εταιρεία “H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l”.

  Συγκεκριμένα τέθηκαν από μέλη του τα παρακάτω στοιχεία και ερωτήματα:

  α) Την 27/6/2014 η “H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l” ως μέρος της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των τραπεζικών υποχρεώσεων της “Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.”,απέκτησε 147.608.508 μετοχές που αντιστοιχούν στο 45,71% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της “Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.” από τις δανείστριες τράπεζες (Eurobank Ergasias Α.E., BNP-Paribas S.A., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Alpha Bank Α.Ε & πρώην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.) με τίμημα που ανήλθε σε € 0,015 ανά μεταβιβαζόμενη Μετοχή και παράλληλα απέκτησε έναντι συμβολικού τιμήματος €1,00 (συνολικά) 87.961.646 μετοχές, που αντιστοιχούν στο 27,24% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, από την συμμετοχικά συνδεόμενη με αυτήν εταιρεία,”Grace Bay II Lux”.

  Παρατηρούμε δηλαδή ότι οι δανείστριες τράπεζες πούλησαν την συμμετοχή τους στο € 0,015 ανά μεταβιβαζόμενη μετοχή,όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό δελτίο που υπέβαλε στην Ε.Κ. η “H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l” στην παράγραφο τέσσερα (4),δηλαδή στην ουσία εισέπραξαν ένα συμβολικό ποσό, για την μεταβίβαση και ζητούμε να διευκρινιστούν οι όροι της συναλλαγής με σχετική ερώτηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχοντας ως δεδομένο ότι η “Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε” είχε εκδώσει στο παρελθόν, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το σύνολο των πωληθέντων μετοχών στην ονομαστική αξία των  € 0,30 με εισφορά χρηματικών απαιτήσεων των δανειστριών τραπεζών.

  Επιπλέον ζητούμε να διευκρινιστεί αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από το νόμο στην διαδικασία "εικονικής" μεταβίβασης του 27,4% μεταξύ των συνδεόμενων εταιρειών "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" και "Grace Bay II Lux"

  β) Η εταιρεία “H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l” κατά την ημερομηνία υποβολής της δημόσιας πρότασης κατείχε 235.570.154 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου Μετοχές,επί συνόλου 322.925.288 Μετοχών, σε ποσοστό περίπου 72,95% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

  Η εταιρεία "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" προέβη στη συνέχεια σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση, "υποχρεωτική" από την μεριά της, αφού κατέστη υπόχρεος σε υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του Ν. 3461/2006 μετά τις μεταβιβάσεις των μετοχών από τις δανείστριες τράπεζες και την συνδεόμενη εταιρεία’’

  Η δημόσια πρόταση αφορά στο σύνολο των μετοχών της "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." που στις 30.06.2014 δεν κατείχε ο προτείνων και αντιπροσωπεύουν το 27,05% του μετοχικού κεφαλαίου,δηλαδή πρόκειται για 87.355.134 Μετοχές που ο προτείνων προτίθεται να αποκτήσει καταβάλλοντας το ποσό  των € 0,115 ανά προσφερόμενη μετοχή.

  Ο προτείνων σημειώνει στο πληροφοριακό δελτίο ότι αν σύμφωνα με το νόμο συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό (τουλάχιστον 90%) θα οδηγήσει την “Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.” σε υποχρεωτική έξοδο και διαγραφή από το Χ.Α. όπως προβλέπει ο νόμος.

  Συμπληρώνει όμως ο προτείνων ότι αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό μέσω της δημόσιας πρότασης,ώστε να οδηγήσει την εταιρεία σε έξοδο και διαγραφή, θα επισπεύσει την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση και μέσω κεφαλαιοποίησης των μετατρέψιμων ομολόγων που κατέχει,ύψους 165,7 εκ ευρώ, θα του δοθεί η δυνατότητα να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία που απαιτείται και έτσι να οδηγήσει την εταιρεία  σε άμεση διαγραφή από το Χ.Α.

  Παρατηρούμε δηλαδή ότι ο προτείνων παρότι ξεκινάει με υποχρεωτική από την μεριά του δημόσια πρόταση απόκτησης των μετοχών που δεν κατέχει ,θέτει στην συνέχεια το σενάριο κεφαλαιοποίησης των μετατρέψιμων ομολόγων, μεταβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την υποχρεωτική από την μεριά του δημόσια πρόταση σε υποχρεωτική για τους μετόχους μειοψηφίας χωρίς να έχουν άλλη επιλογή.

  Ζητούμε την δημοσίευση όλων των συμφωνιών των εμπλεκομένων μερών στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της "Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.", την αιτιολόγηση από τις τράπεζες την εις βάρος τους  διαφορά τιμής πώλησης με τιμή κτήσης και τα πλήρη στοιχεία της ΄εικονικής’ μεταβίβασης του 27,4% μεταξύ των συνδεόμενων εταιρειών "H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.à.r.l" και "Grace Bay II Lux"

  H αναδιάρθρωση και εξυγίανση των εταιρειών είναι επιβεβλημένη και την κατανοούμε, αλλά ζητούμε να γίνεται με διαφανείς διαδικασίες, σε εύλογη τιμή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους μειοψηφίας,που να συμβαδίζει με τα οφέλη όλων των εμπλεκομένων μερών.

  FM_VOICE


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 18/07/14, 09:46 pm

  Μαίλλης: Η χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση είναι θετική

  Εάν δεν επιτυγχάνετο η διάσωση της Μαίλλης με τον συγκεκριμένο τρόπο, οι μέτοχοι της εισηγμένης θα έχαναν το σύνολο της αξίας των μετοχών τους, όπως έχει συμβεί με άλλες ελληνικές εταιρείες, αναφέρει η Μαίλλης.

  Μαίλλης: Θετική η χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση-Τι απαντά στο ΣΕΔ

  Η χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου Μαϊλλη αποτελεί παράδειγμα ορθής μεθόδου αναδιάρθρωσης χρεών, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την εξυγίανση επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε προπτωχευτικό στάδιο.

  Αυτό αναφέρει η εταιρία απαντώντας στην από 16.7.2014 επιστολή του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου, σχετικά με την αναδιάρθρωση της Μ.Ι.Μαϊλλης ΑΕΒΕ, την οποία γνωστοποίησε στην εισηγμένη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με την από 16.7.2014 σχετική επιστολή της.

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΔ

  Η Μαίλλης μετά από διευκρινίσεις που έλαβε από τους βασικούς μετόχους, αναφέρει παρακάτω, σε συνέχεια των από 27.6.2014 και 1.7.2014 ανακοινώσεών:

  Η χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου Μαϊλλη αποτελεί παράδειγμα ορθής μέθοδου αναδιάρθρωσης χρεών, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την εξυγίανση επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε προπτωχευτικό στάδιο. Εάν δεν επιτυγχάνετο η εν λόγω διάσωση, οι μέτοχοι της Εταιρείας θα έχαναν το σύνολο της αξίας των μετοχών τους, όπως έχει συμβεί με άλλες Ελληνικές εταιρείες. Με τη συμφωνία αναδιάρθρωσης και την εξ αυτής προκαλούμενη Δημόσια Πρόταση, οι μετόχοι μειοψηφίας της Εταιρείας, εξασφαλίζουν τη σημερινή χρηματιστηριακή αξία των μετοχών τους, η οποία είναι πολύ υψηλότερη από την τρέχουσα αρνητική λογιστική αξία αυτών.

  Παράλληλα, οι τέσσερις Τράπεζες (τρεις Ελληνικές, αλλά και η Γαλλική ΒΝΡΡ) διατηρούν έναντι της Εταιρείας το μεγαλύτερο ποσόν δανεισμού, που θα ήταν δυνατόν να φέρει η Εταιρεία, ώστε να διασφαλίζεται και η αποπληρωμή του. Χρησιμοποιήθηκε δηλαδή, το κριτήριο του «βιώσιμου δανεισμού».

  Οι Τράπεζες έλαβαν αντάλλαγμα για τις μετοχές, (συνολικά, ο Επενδυτής κατέβαλε προς τις τέσσερις Τράπεζες, για τις υφιστάμενες μετοχές τους, €2.21εκ.), παρά τη διεθνώς κρατούσα πρακτική, σε τέτοιου είδους επενδύσεις, οι μετοχές εταιρειών στα πρόθυρα πτώχευσης, να θεωρούνται μηδενικής αξίας. Αυτό επιβεβαιώνεται, από το γεγονός ότι, ο Όμιλος του Προτείνοντος είχε αποκτήσει, από σειρά αμερικανικών funds, ομολογιούχων της Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΕΒΕ, μαζί με τα ομόλογα Μαϊλλη που κατείχαν και τις μετοχές τους (συνολικά 27,24%), πληρώνοντας μόνον για τα ομόλογα, καθώς η αξία των μετοχών θεωρήθηκε μηδενική.

  Η μεταβίβαση από την GraceBayIILux, στην H.I.G. LUXEMBOURGHOLDINGS 46 S.à.r.l (που αποτελεί τον φορέα της επένδυσης), του 27,24% των μετοχών της Εταιρείας, με συνολική αξία €1, αποτελεί πραγματική και απολύτως νόμιμη ενδοομιλική μεταβίβαση, η οποία, όπως πληροφορηθήκαμε από τον βασικό μας μέτοχο, είχε σκοπό να καταστήσει μία άλλη εταιρεία του Ομίλου HIG, δηλαδή τον Επενδυτή, μέτοχο της Εταιρείας, για την πραγματοποίηση της αναδιάρθρωσης. Ανταποκρίνεται δε, πλήρως, στο μηδενικό κόστος κτήσης των μετοχών, από τη μεταβιβάζουσα εταιρεία.

  Το γεγονός ότι και η Γαλλική ΒΝΡΡ συμφώνησε με τους όρους της αναδιάρθρωσης, επιβεβαιώνει πλήρως ότι η συμφωνία αναδιάρθρωσης ανταποκρίνεται στα διεθνώς κρατούντα και ότι, υπό τις περιστάσεις, αυτή περιέλαβε συμφέροντες όρους για τις δανείστριες Τράπεζες.

  Η κεφαλαιοποίηση του 50% των Senior ομολόγων και του 100% των μετατρέψιμων ομολόγων, αποτελεί υποχρέωση του Επενδυτή και της Εταιρείας, προκειμένου να μειωθεί ο δανεισμός σε συμφωνημένο βιώσιμο επίπεδο, κατά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης. Η χρήση περαιτέρω δυνατοτήτων που παρέχει ο νόμος, για τη διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από το ΧΑ, είναι αυτονόητα νόμιμη, όπως είναι νόμιμο και το σχετικό Δικαίωμα Εξόδου, που παρέχεται στους μετόχους μεοψηφίας.

  Σημειώνεται τέλος, ότι η συνέχιση της λειτουργίας της Εταιρείας –όπως και κάθε άλλης μεγάλης Ελληνικής εταιρείας- διασφαλίζει πολλαπλά έσοδα για το Ελληνικό κράτος, το οποίο πάντοτε ωφελείται από την αποτελεσματική εξυγίανση επιχειρήσεων, με όρους που προάγουν την ανάπτυξη των εργασιών και των αντίστοιχων φορολογικών εσόδων, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

  Η εταιρία έχει έως τώρα κρατήσει και προτίθεται να συνεχίζει να κρατά πλήρως ενήμερο το επενδυτικό κοινό, καθόλα τα στάδια της αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, αναφέρει η Μαίλλης.

  http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4483420&nid=2067254

  http://fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-23-13/business-news/2012-09-12-05-23-50/item/89857-%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 28/07/14, 10:39 pm

  Δημοσιεύθηκε: 28 Ιουλίου 2014 - 19:16
  Συνάντηση του Σ.Ε.Δ με τον πρόεδρο του ΧΑ

  Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η δημιουργία της νέας κατηγορίας της Εναλλακτικής Αγοράς του Χ.Α. της "ΕΝΑ ΣΤΕΠ".
  Σ.Ε.Δ: Συνάντηση με τον πρόεδρο και στελέχη του ΧΑ- Στο επίκεντρο η «ΕΝΑ ΣΤΕΠ»
  Δίωρη ενημερωτική συνάντηση είχαν μέλη του Προεδρείου του Σ.Ε.Δ. με τον Πρόεδρο και στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς Χ.Α. ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιών (DCOO) κ. Νίκος Πορφύρης και η Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Επικοινωνίας & Σχέσεων με Επενδυτές κ. Γεωργία Μουρλά.

  Από πλευράς Σ.Ε.Δ. παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Μπάμπης Εγγλέζος και οι Αντιπρόεδροι κ. Νίκος Οικονομόπουλος και κ. Γιάννα Παυλοπούλου.

  Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η δημιουργία της νέας κατηγορίας της Εναλλακτικής Αγοράς του Χ.Α. της "ΕΝΑ ΣΤΕΠ", η οποία απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες αλλά και σε νεοσύστατες εταιρείες (startups) και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με την εισαγωγή της εταιρείας "ΑΛΓΗ", της οποίας η δημόσια προσφορά είναι σε εξέλιξη και λήγει τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014.

  http://www.euro2day.gr/news/market/article/1240760/synanthsh-toy-sed-me-to-proedro-toy-ha.html


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 29/08/14, 01:39 pm

     parormhtikos έγραψε:

         favlos έγραψε:

             parormhtikos έγραψε:Χαίρεται, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις μετοχές του ΜΑΙΚ:

             1) Αν τις κρατήσω και βγει από το ταμπλό δε μπορώ να τις μεταβιβάσω-πουλήσω εξωχρηματιστηριακά πχ στην αδερφή μου;
             2) Αν καταστεί κερδοφόρος εντός 10ετίας δε θα πάρω κάποιο μέρισμα ;(ενδεχομένως συγκρίσιμο με την τιμή στο ταμπλό)
             3) Δε μπορούν οι μάγκες του fund να την εισάγουν για διαπραγμάτευση σε άλλο χρηματιστήριο μετά από μερικά χρόνια;
             4) Σε κάθε περίπτωση πώς αποδεικνύεται η κυριότητά μου αφού οι τίτλοι είναι άυλοι;

             Ευχαριστώ για όποιον ξέρει και απαντήσει.

             Απόστολος


  favlos:
         Συνοπτικά:
         (αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ακόμα έγκριση από την ΕΚ παρά μόνο το πληροφοριακό δελτίο της HIG ότι ζητάει έγκριση για υποχρεωτική από την μεριά της ΔΠ,οι ερωτήσεις απο τον ΣΕΔ,η απάντηση της εταιρείας στον ΣΕΔ και ό,τι εστάλη στο ενδιάμεσο στην ΕΚ ή αυτή ζήτησε να ενημερωθεί)

         Αν μαζευτεί από το ταμπλό το 90% τουλάχιστον,τότε περνάει ο προτείνων σε υποχρεωτική προς τους μετόχους αυτή την φορά ΔΠ,squeeze out,και είναι υποχρεωτική η πώληση των μετοχών από τους μετόχους ,για όσες δεν πωληθούν καταθέτει ο προτείνων τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών στους δικαιούχους,τα στοιχεία από το Κεντρικό αποθετήριο Αξιών  (υπάρχει δυνατότητα αμφισβήτησης από τους μετόχους και δικάιωμα προσφυγής σε δικαστήριο για θέματα ιδιοκτησίας κλπ αλλά είπαμε..συνοπτικά)

         Αν δεν καταφέρει να μαζέψει το 90% τουλάχιστον από το ταμπλό για να περάσει σε υποχρεωτική για τους μετόχους ΔΠ ,τότε μπορεί να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση και με το 95% μπορέι να διαγράψει την μετοχή από το ταμπλό αφού μπορεί να υπάρχουν μέτοχοι με μεγάλα ποσοστά που δεν πούλησαν στην ΔΠ αλλά μπορέι να ψηφίσουν την διαγραφή της από το ταμπλό,αυτό επικυρώνεται από την ΕΚ (έχει γίνει στην περίπτωση ΣΙΕΝΣ με τον μεγαλομέτοχο την ΠΕΙΡΑΙΩΣ που δεν πούλησε στην ΔΠ αλλά ψήφισε υπερ της διαγραφής)

         Σε αυτή την δεύτερη περίπτωση όποιος δεν πωλήσει μένει μέτοχος εταιρείας μη εισηγμένης (εδώ υπάρχουν πάλι προβλεπόμενες διαδικασίες και απο την ΕΚ και από τους μετόχους για να υπάρξει αγορά των μετοχών τους αλλά είναι θέμα διαδικασιών,ερμηνειών και βούλησης) και ακολουθεί όποιος μείνει μέτοχος την εταιρεία με τους νόμους και κανόνες των ΑΕ που δεν είναι εισηγμένες (μεταβίβαση σε άλλους σε συμβολαιογράφο,λήψη μερίσματος,συμμετοχή σε ΓΣ,σε ΑΜΚ κλπ)

         (και για το θέμα της αποδείξεως κυριότητας αν τελικώς μείνει κάποιο μέτοχος υπάρχει σχετική διαδικασία για να μπορεί ο μέτοχος να εξασφαλίσει την κυριότητα των μετοχών του)

    Νίκο, σε ευχαριστώ πολύ !  Δεν το ήξερα ότι είναι τόσο υποχρεωτική η αποδοχή  της δημόσιας πρότασης στην περίπτωση που τα καταφέρουν να μαζέψουν το 90% .  Αν και δεν έχει σημασία , ρωτώντας από περιέργεια, τους εμποδίζει κανείς να την εισάγουν για διαπραγμάτευση σε ξένο χρηματιστήριο μετά από λίγα χρόνια;

     Καλό τριήμερο σε όλα τα μέλη του forum.  Απόστολος


  favlos:
  Κανείς δεν τους εμποδίζει φίλε Απόστολε σε ξένο και μάλιστα μπορούν να την εισάγουν ακόμα και στο δικό μας ,μέχρι τότε αν έχει μείνει μέτοχος,με την δεύτερη περίπτωση του 95%, θα έχει υποστεί γερό ντιλούσιον αφού θα γίνουν σίγουρα αυξήσεις με παράιτηση των παλαιών μετόχων.
  Αυτό που δεν υπήρξε μέχρι τώρα στην υπόθεση ΜΑΙΚ είναι μια απόδειξη αγοράς μετοχών σε υψηλότερη τιμή το προηγούμενο 12μηνο από εμπλεκόμενο μέρος που θα μας έδινε υποχρεωτικά μεγαλύτερη τιμή Δπ,αλλά ποτέ δεν ξέρεις... ακόμα πάιζεται το παίγνιο.

  υγ

  Πάντως σε αυτή την περίπτωση η HIG όταν 'ετοιμάσει΄την εταιρεία θα την βγάλει για πούλημα και ίσως ακόμα και στον ίδιο τον Μαίλλη ή σε πρόσωπα που αυτός θα προτείνει .Ο Μαίλλης είναι προσωπικότητα με μεγάλες γνωριμίες και μπορεί να τραβήξει κεφάλαια για τετοιο θέμα,πάντως χάλασε την εικόνα του στα γεράματα με το απαράδεκτο πούλημα των μετόχων μειοψηφίας,κάτι που δεν έκαναν πολύ χειρότεροι εισηγμένοι στο παρελθόν που έδωσαν έστω για τα μάτια του κόσμου ένα πρίμιουμ στην μεση τιμή εξαμήνου


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 12/09/14, 02:50 pm

  Και το κερασάκι στην τούρτα ο Μαίλλης αποδέχεται την ΔΠ

  Μαΐλλης: Απεδέχθη την πρόταση της HIG ο κ. Μιχάλης Μαΐλλης
  Εκτύπωση σελίδας
  Αποθήκευση σελίδας
  Αποστολή με e-mail
  Προσθήκη στο αρχείο
  Μέγεθος κειμένου

  Δήλωση Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης της HIG Luxembourg Holdings 46 Sàrl κατέθεσαν ο κ. Μιχάλης Μαΐλλης και η εταιρεία Horqueta Holdings Limited.

  Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Μ.Ι. Μαΐλλης ΑΕΒΕ (η "Εταιρία") ανακοινώνει, ότι, στο πλαίσιο της από 30-6-2014 υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Εταιρίας (η «Δημόσια Πρόταση»), την οποία έχει υποβάλει η εταιρία H.I.G. Luxembourg Holdings 46 S.à.r.l. (ο «Προτείνων») και εντός της τρέχουσας περιόδου αποδοχής αυτής:

  α) ο Μιχάλης Μαΐλλης του Ιωάννη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, την 10 Σεπτεμβρίου 2014, κατέθεσε Δήλωση Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης σύμφωνα με το κεφάλαιο 2.18 του σχετικού, εγκεκριμένου από την Ε.Κ., Πληροφοριακού Δελτίου, προσφέροντας στη Δημόσια Πρόταση το σύνολο των μετοχών που κατέχει άμεσα στην Εταιρία, ήτοι, 18,804,058 κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρίας, συνολικής αξίας 2.162.466 Ευρώ.

  Στην ανωτέρω γνωστοποίηση σημειώνεται ότι το σύνολο των παραπάνω μετοχών θα μεταβιβαστεί στον Προτείνοντα εξωχρηματιστηριακά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στο κεφάλαιο 2.22 του Πληροφοριακού Δελτίου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι γνωστοποιήσεις σημαντικής μεταβολής ποσοστών , σύμφωνα με το ν. 3556/2007 και

  β) η εταιρεία Horqueta Holdings Limited με έδρα στις Παρθένους Νήσους, ως νομικό πρόσωπο που ελέγχεται έμμεσα από τον Μιχάλη Μαϊλλη σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 (β) (iv) της με αριθ. 3/347/2005 απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Κ., κατέθεσε Δήλωση Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης σύμφωνα με το κεφάλαιο 2.18 του σχετικού, εγκεκριμένου από την Ε.Κ., Πληροφοριακού Δελτίου, προσφέροντας στη Δημόσια Πρόταση το σύνολο των μετοχών που κατέχει στην Εταιρία, ήτοι 14,158,024 κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρίας, συνολικής αξίας 1.628.172.

  Στην ανωτέρω γνωστοποίηση σημειώνεται ότι το σύνολο των παραπάνω μετοχών θα μεταβιβαστεί στον Προτείνοντα εξωχρηματιστηριακά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στο κεφάλαιο 2.22 του Πληροφοριακού Δελτίου, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι γνωστοποιήσεις σημαντικής μεταβολής ποσοστών, σύμφωνα με το ν. 3556/2007.


  Πηγή:www.capital.gr


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 24/09/14, 10:59 am

  Για τα squeeze out όπως στην περίπτωση ΜΑΙΚ

  Μετά την λήξη της Δημόσιας πρότασης αφού ο προτείνων κατέχει το 90% τουλάχιστον μπορέι να απαιτήσει μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την λήξη της ΔΠ που τρέχει τώρα να του δοθούν όλες οι μετοχές υποχρεωτικά με το ιδιο τουλάχιστον τίμημα της ΔΠ,κάνει αίτημα στην ΕΚ ,η ΕΚ βεβαιώνει ότι ο προτείνων κατέχει το 90% και ότι έχει τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να πληρώσει τους μετόχους που δεν έχουν πουλήσει την συμμετοχή τους (κατατεθειμένο σε τράπεζα,παρακαταθηκών και δανείων),διατάσσει την άμεση καταβολή στους δικαιούχους του ποσού και καταχωρεί αυτόματα όλες τις μετοχές στην μερίδα του προτέινοντος μέσω του αποθετηρίου αξιών.
  Η ημερομηνία πάυσης της διαπραγμάτευσης της μετοχής απέχει τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες από την λήψη της απόφασης της ΕΚ για την άσκηση από τον προτείνοντα του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out)
  υγ
  Μπορέι ο μέτοχος να προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο για το ύψος του ανταλλάγματος,να κάνει αίτηση ακυρώσεως ,να επικαλεστεί ζήτημα συνταγματικότητας και προσβολή της  ιδιοκτησίας και ότι άλλο μπορεί να επικαλεστεί με την συμβουλή των δικηγόρων του


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 24/09/14, 11:04 am

  favlos έγραψε:Για τα squeeze out όπως στην περίπτωση ΜΑΙΚ

  Μετά την λήξη της Δημόσιας πρότασης αφού ο προτείνων κατέχει το 90% τουλάχιστον μπορέι να απαιτήσει μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την λήξη της ΔΠ που τρέχει τώρα να του δοθούν όλες οι μετοχές υποχρεωτικά με το ιδιο τουλάχιστον τίμημα της ΔΠ,κάνει αίτημα στην ΕΚ ,η ΕΚ βεβαιώνει ότι ο προτείνων κατέχει το 90% και ότι έχει τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να πληρώσει τους μετόχους που δεν έχουν πουλήσει την συμμετοχή τους (κατατεθειμένο σε τράπεζα,παρακαταθηκών και δανείων),διατάσσει την άμεση καταβολή στους δικαιούχους του ποσού και καταχωρεί αυτόματα όλες τις μετοχές στην μερίδα του προτέινοντος μέσω του αποθετηρίου αξιών.
  Η ημερομηνία πάυσης της διαπραγμάτευσης της μετοχής απέχει τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες από την λήψη της απόφασης της ΕΚ για την άσκηση από τον προτείνοντα του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out)
  υγ
  Μπορέι ο μέτοχος να προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο για το ύψος του ανταλλάγματος,να κάνει αίτηση ακυρώσεως ,να επικαλεστεί ζήτημα συνταγματικότητας και προσβολή της  ιδιοκτησίας και ότι άλλο μπορεί να επικαλεστεί με την συμβουλή των δικηγόρων του

  Πλήρεις λεπτομέρειες :
  http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/16229


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 06/10/14, 10:32 pm

  Μαΐλλης: Ενεργοποιείται το δικαίωμα εξαγοράς
  Εκτύπωση σελίδας
  Αποθήκευση σελίδας
  Αποστολή με e-mail
  Προσθήκη στο αρχείο
  Μέγεθος κειμένου
  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Το 95% της Μαΐλλης απέκτησε η HIG, ποσοστό που επιτρέπει την «ενεργοποίηση» του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των υπολοίπων μετόχων, αλλά και την απαιτούμενη πλειοψηφία για την απόφαση διαγραφής από το ΧΑ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

  Η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της υλοποίησης της οικονομικής εξυγίανσης του ομίλου, καθώς το αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης, ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση του 100% των μετοχών από την HIG και για τη διαγραφή από το ΧΑ. Επόμενο βήμα, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν, είναι η κεφαλαιοποίηση χρέους 170 εκατ. ευρώ, η οποία θα εξυγιάνει πλήρως τον ισολογισμό της εταιρείας


  Πηγή:www.capital.gr


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 08/10/14, 11:16 pm

  Στο 95,41% (ήτοι 308.113.706 μετοχές) διαμορφώνεται το ποσοστό της HIG Luxembourg στην εταιρεία Μαΐλλης έπειτα από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, κατά την οποία απέκτησε χρηματιστηριακά 15.943.244 μετοχές, ήτοι ποσοστό περίπου 4,94% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Μαΐλλης.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που επιβεβαιώνει τις χθεσινές πληροφορίες του Capital.gr, το ποσοστό επιτρέπει την «ενεργοποίηση» του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out).

  Πιο αναλυτικά:

  Την 30η Ιουνίου 2014, ο Προτείνων απηύθυνε υποχρεωτική δημόσια πρόταση (η "Δημόσια Πρόταση") για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών (οι "Μετοχές") εκδόσεως της ανωνύμου εταιρείας υπό την επωνυμία Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ (η "Εταιρία"), τις οποίες ο Προτείνων κατά την ημερομηνία υποβολής της Δημόσιας Πρότασης δεν κατείχε, ήτοι 87.355.134 μετοχές, οι οποίες αντιπροσώπευαν ποσοστό 27,05% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δια της από 26ης Αυγούστου 2014 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου του Προτείνοντος (το "Πληροφοριακό Δελτίο").

  Η περίοδος αποδοχής της Δημοσίας Πρότασης άρχισε την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014, και έληξε την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014 (η "Περίοδος Αποδοχής").

  Κατά την 30η Ιουνίου 2014, ο Προτείνων κατείχε 235.570.154 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, Μετοχές, ήτοι ποσοστό περίπου 72,95% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας. Επίσης, κατά το διάστημα 03.07.2014 μέχρι 28.08.2014 ο Προτείνων απέκτησε χρηματιστηριακά, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Νόμου, στην τιμή της Δημόσιας Πρότασης, 13.526.237 μετοχές ήτοι ποσοστό περίπου 4,19% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

  Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής προσφέρθηκαν από αποδεχόμενους τη Δημόσια Πρόταση μετόχους 43.074.071 μετοχές, ήτοι ποσοστό περίπου 13,34% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

  Από την έναρξη της Περιόδου Αποδοχής και μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής ο Προτείνων απέκτησε χρηματιστηριακά 15.943.244 μετοχές, ήτοι ποσοστό περίπου 4,94% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

  Ο Προτείνων, επομένως, θα κατέχει μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, 308.113.706 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 95,41% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

  Η μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν εγκύρως κατά τη Δημόσια Πρόταση και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σ.Α.Τ. θα πραγματοποιηθούν εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι την 9η Οκτωβρίου 2014, με τον τρόπο που προβλέπεται στην παράγραφο 2.22 του Πληροφοριακού Δελτίου. Το τίμημα θα καταβληθεί στους αποδεχόμενους μετόχους, με τον τρόπο που έχουν υποδείξει στις Δηλώσεις Αποδοχής τους, την 9η Οκτωβρίου 2014.

  Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου, οι εναπομείναντες μέτοχοι έχουν δικαίωμα να πωλήσουν χρηματιστηριακά στον Προτείνοντα τις μετοχές τους, έναντι € 0,115 ανά μετοχή, εντός τριμήνου (το "Δικαίωμα Εξόδου").

  Σε συνέχεια της λήξης της Περιόδου Αποδοχής ο Προτείνων, δεδομένου ότι κατέχει πάνω από το 90% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, θα ζητήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν, όλων των υπόλοιπων μετοχών της Εταιρίας, των οποίων δεν έχει την κυριότητα, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου. Ο Προτείνων θα υποβάλει σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το οποίο θα κοινοποιηθεί στην Εταιρία. Στη συνέχεια, η Εταιρία θα δημοσιεύσει το αίτημα, εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 16 του Νόμου.


  Πηγή:www.capital.gr


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 13/10/14, 09:37 pm


  Μαΐλλης: Προχωρά στο squeeze-out η HIG Luxembourg
  Πίσω
  13/10/2014
  20:38

  Στην εξαγορά από τους εναπομείναντες μετόχους της Μαΐλλης, του συνόλου των μετοχών τους έναντι τιμήματος, καταβλητέου τοις μετρητοίς και ίσου προς 0,115 ευρώ ανά μετοχή, προχωρά η LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.a.r.l στο πλαίσιο της διαδικασίας άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out).

  Αναλυτικά σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η εταιρεία Λουξεμβούργου, H.I.G. LUXEMBOURG HOLDINGS 46 S.a.r.l (ο «Προτείνων»), άσκησε το δικαίωμα εξαγοράς, με την υποβολή έγγραφου αιτήματος, προκειμένου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εκδώσει την οριζόμενη απόφαση, για τη μεταβίβαση στον Προτείνοντα του συνόλου των υπολοίπων μετοχών, που ο ίδιος, δεν έχει στην κυριότητά του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης που υπέβαλε στις 30 Ιουνίου 2014, ήτοι, για την απόκτηση 13.372.653 μετοχών, ή ποσοστού 4,14% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

  Όπως σημειώνεται, ο Προτείνων θα αγοράσει από τους εναπομείναντες μετόχους το σύνολο των μετοχών τους έναντι τιμήματος, καταβλητέου τοις μετρητοίς και ίσου προς Ευρώ 0,115 ανά μετοχή (το «Τίμημα»), ήτοι ίσου με το τίμημα της Δημόσιας Πρότασης, από το οποίο δεν θα αφαιρεθούν τα στον Κανονισμό Εκκαθάρισης προβλεπόμενα δικαιώματα Ε.Χ.Α.Ε., τα οποία σήμερα ανέρχονται σε ποσοστό 0,08% επί της αξίας της συναλλαγής. Η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών υπόκειται σε φόρο χρηματιστηριακών συναλλαγών 0,20% επί της αξίας συναλλαγής, τον οποίο θα αναλάβει ο Προτείνων και δεν θα αφαιρεθεί από το Τίμημα.

  Η διαδικασία άσκησης του δικαιώ?ατος εξαγοράς (squeeze-out) θα γίνει σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 27α του Ν. 3461/2006 και την υπ΄ αριθ?όν 1/644/22.04.2013 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 13/10/14, 09:43 pm

  ένα μικρό θρίλερ που βασίστηκε κυρίως στο πρόβλημα και την προχειρότητα της πρώτης ανακοίνωσης της εταιρείας που δεν περίμενε αντίδραση από πουθενά και ξεκίνησε από εδώ με το email του xanodos προς εμένα
  το αρνητικό ήταν ότι παρότι πολλοί διαβεβαίωναν ότι ήξεραν για τιμές αγοράς από τον προτείνοντα, πολύ υψηλότερες από την τιμή της ΔΠ δεν υπήρξε η κρίσιμη μαρτυρία που θα επιβεβαίωνε το θέμα και θα αύξανε άμεσα το τίμημα
  είχαμε και άλλες ιστορίες που όμως δεν μπορουν να αποδειχθούν,άρα είναι μη δημοσιεύσιμες..αλλά αυτά σε κάποιο μελλοντικό βιβλίο απομνημονευμάτων


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 22/10/14, 04:19 pm

  Το Περιοδικό τ.6 του ΣΕΔ σε pdf  https://archive.org/details/favlos118_gmail_Sed6
  (αριστερά ,κάτω από το view the book..click sto PDF)

  &

  www.sed.gr online


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 03/11/14, 06:02 pm

  ΕΚ: Εγκρίνει το squeeze-out για τη Μαΐλλης
  Εκτύπωση σελίδας
  Αποθήκευση σελίδας
  Αποστολή με e-mail
  Προσθήκη στο αρχείο
  Μέγεθος κειμένου

  Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναμένεται να εγκριθεί η αίτηση άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς, από την HIG 46, των εναπομενόντων μετόχων μειοψηφίας της Μ.Ι. Μαΐλλης. Πρόκειται γα τίτλους που αντιστοιχούν σε λιγότερο από 4% των μετοχών της εταιρείας.

  Η περίοδος ολοκλήρωσης της διαδικασίας του squeeze-out, αναμένεται ότι θα διαρκέσει 10 εργάσιμες ημέρες, κατά τη συνήθη πρακτική. Με το τέλος της διαδικασίας εξαγοράς, θα επέλθει και η παύση της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Μ.Ι. Μαΐλλης, στο ΧΑ. Η σχετική ημερομηνία, θα ορίζεται στην απόφαση της Ε.Κ., η οποία θα αφορά στην έγκριση έναρξης του squeeze-out. Μετά την ολοκλήρωση του squeeze-out και την παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών της Μ.Ι. Μαΐλλης, θα ακολουθήσει η τυπική διαδικασία της διαγραφής από το χρηματιστήριο.


  Πηγή:www.capital.gr


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 04/11/14, 09:23 pm

  ΧΑ: Νέες αντιδράσεις για την «πληγή» των δημόσιων προτάσεων


  Ξανά στην επικαιρότητα επανέρχεται το θέμα των δημόσιων προτάσεων. Σε βάρος των μετόχων μειοψηφίας ο σχετικός νόμος, λέει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου. Γιατί λειτουργεί ως τροχοπέδη για τοποθετήσεις από Έλληνες επενδυτές.
  ΧΑ: Νέες αντιδράσεις για δημόσιες προτάσεις-Τα «παράθυρα» & ο πέλεκυς της δικαιοσύνης

  Σε μία από τις μεγαλύτερες πληγές του ελληνικού χρηματιστηρίου έχει εξελιχθεί ο νόμος (Αλογοσκούφη) περί δημόσιων προτάσεων και παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια έχει αντιδράσει το σύνολο των παραγόντων της αγοράς, αυτός εξακολουθεί να υφίσταται και να λειτουργεί σε βάρος του κοινού συμφέροντος.

  Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του πρόσφατου άρθρου του κ. Νίκου Οικονομόπουλου, αντιπροέδρου του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου, με τίτλο «Το μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών σε φάση ώριμου χαμαιλέοντα»:

  «...Παράλληλα στο Χ.Α., με αφορμή τις οριακές καταστάσεις που υπάρχουν κυρίως στην πλευρά του ταμπλό που δεν κινείται (αφού τα funds συμμετέχουν σε λίγες επιλεγμένες μετοχές και οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές δεν έχουν ρευστότητα, γιατί τη διοχετεύουν στις καθημερινές τους ανάγκες) γίνονται πολλές διεργασίες κυρίως δημόσιων προτάσεων που είναι ευνοϊκές για τους μεγαλομετόχους λόγω των χαμηλών τιμών, αλλά και του νόμου που υπάρχει και είναι σε βάρος των μετόχων μειοψηφίας».

  Τον τελευταίο καιρό, το θέμα των δημόσιων προτάσεων ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, για έναν ακόμη λόγο: Την πρόσφατη δικαστική απόφαση-χαστούκι για τον ισπανικό όμιλο Iberdrola (βλέπε το σχετικό δημοσίευμα του γράφοντος στο Euro2day.gr), όπου η ελληνική δικαιοσύνη υποχρέωσε τους Ισπανούς να καταβάλουν σημαντικότατα ποσά σε μετόχους μειοψηφίας της ελληνικής εταιρείας Ρόκας.

  Και αυτό γιατί οι Ισπανοί της Iberdrola, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των swaps, καταστρατήγησαν το πνεύμα του νόμου και στην ουσία μπορούσαν να προχωρήσουν σε δημόσια πρόταση όποτε αυτοί ήθελαν. Έτσι, όπως ήταν φυσικό, επέλεξαν μια περίοδο όπου η τιμή της μετοχής είχε μειωθεί κατά πολύ, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των μετόχων μειοψηφίας.

  Τέτοια πράγματα όμως δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εις Εσπερίαν... Για παράδειγμα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Γαλλίας και το Εφετείο της χώρας επέβαλαν για ανάλογη υπόθεση (swap με στόχο την αδρανοποίηση μετοχών και υποβολή δημόσιας πρότασης σε χρονικό σημείο που βολεύει) πρόστιμο κάποιων εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση Societe Generale-Ermes-Loui Vitton.

  Η ουσία είναι πως πολλοί Έλληνες επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν με μεσομακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα σε εταιρείες του Χ.Α. επειδή φοβούνται πιθανή δημόσια πρόταση από την πλευρά του βασικού μετόχου, ή τρίτου που θα έχει την έγκριση του βασικού μετόχου (βλέπε υπόθεση Μαΐλλη).

  Ισχυρός χρηματιστηριακός επενδυτής μάλιστα, μιλώντας στο Euro2day.gr σημείωσε πως πέρα από την τεχνική των swaps, υπάρχει και απλούστερος τρόπος ώστε οι βασικοί μέτοχοι να «ρίχνουν» τη μειοψηφία:

  Πρόκειται για ποσοστά της εταιρείας που έχουν αγοραστεί από «φίλιες δυνάμεις», οι οποίες ουσιαστικά ελέγχονται πλήρως από το βασικό μέτοχο. Έτσι, ενώ για παράδειγμα η δημόσια πρόταση θα πρέπει να γίνει σήμερα με ελάχιστο όριο τη μέση αποτίμηση του τελευταίου διαστήματος που ορίζεται από τον νόμο, γίνεται ουσιαστικά σε οποιαδήποτε μελλοντική στιγμή επιλέξει ο μεγαλομέτοχος και προφανώς σε μια περίοδο όπου το αντίτιμο θα είναι πολύ χαμηλότερο...

  Στους χρηματιστηριακούς κύκλους αποτελεί κοινό μυστικό πως σε πολλές εισηγμένες εταιρείες ποσοστά της μειοψηφίας είναι ουσιαστικά ελεγχόμενα και ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει περισσότερες δημόσιες προτάσεις είναι γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης οι βασικοί μέτοχοι είτε δεν πιστεύουν πως οι εταιρείες τους... αξίζουν τον κόπο, είτε θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα όποια κεφάλαια διαθέτουν για τη ενδεχόμενη στήριξη των επιχειρήσεών τους και όχι για να αγοράσουν επιπλέον μετοχές.

  Ποιος εξασφαλίζει όμως τη μειοψηφία, ότι αυτοί οι επιχειρηματίες δεν θα προχωρήσουν σε δημόσιες προτάσεις όταν τα πράγματα στην οικονομία αλλάξουν;


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 05/11/14, 09:29 pm


  Μαΐλλης: Ανακοίνωση (ορθή επανάληψη)
  Εκτύπωση σελίδας
  Αποθήκευση σελίδας
  Αποστολή με e-mail
  Προσθήκη στο αρχείο
  Μέγεθος κειμένου

  Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2014 - Η Μ.Ι.ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ (στο εξής «η Εταιρία») γνωστοποιεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την υπ΄αριθμ. 1/696/3.11.2014 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ενέκρινε το από 10.10.2014 αίτημα του Προτείνοντος HIG Luxemburg Holdings 46 S.a.r.l. για άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των λοιπών μετοχών της Εταιρίας που δεν αποκτήθηκαν κατά την από 30.6.2014 υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση, σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 27α του Ν. 3461/2006. Σύμφωνα με την ίδια ως άνω απόφαση, ως ημέρα παύσης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ορίστηκε η 18η Νοεμβρίου 2014.


  Πηγή:www.capital.gr


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: Θέματα SOS (πρέπει να διαβαστούν)

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 18/11/14, 08:10 pm

  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
  ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  website: www.sed.gr       e-mail: info@sed.gr
  Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει το
  12ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο

  Σε συνεργασία με:
  Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  (Σχολή Μηχανολόγων - Μηχανικών)
  και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  (Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας)

  Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

  Θέμα: «Χρηματιστήριο - Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα»
  Διοργάνωση σε τρεις φάσεις με συμμετοχή εθελοντών και φοιτητών

   Πρώτη φάση (Προσυνεδριακή Ημερίδα)

  Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18.00-21.00
  Αμφιθέατρο Πολυμέσων, Βιβλιοθήκης ΕΜΠ, Πολυτεχνειούπολη-Ζωγράφου
  Θέμα: «Δυνατότητες ανάπτυξης και πηγές χρηματοδότησης
  νέων - καινοτόμων επιχειρήσεων»
  Εισαγωγή: Κωνσταντίνος Αραβώσης,Επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ
  Χαιρετισμοί:
  -Ηλίας Τατσιόπουλος,
  Κοσμήτορας Σχολής Μηχανολόγων-Μηχανικών ΕΜΠ
  -Γεωργία Μουρλά,
  Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού, Επικοινωνίας & Επενδυτικών Σχέσεων,
  Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών
  -Μπάμπης Εγγλέζος,
  Πρόεδρος ΣΕΔ
  ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:
  1.Γεώργιος Τζιραλής, Συνιδρυτής Openfund
  Θέμα:
  2.Δρ. Περικλής Νικολάου. Γεν. Διευθυντής Βιβλιοσυνεργατικής
  ΑΕΠΕΕ και μέλος της Faneros.ltd
  Θέμα: «Μια εμπειρική προσέγγιση της επιχειρηματικότητας
  και της καινοτομίας»
  3. Χρήστος Κουνάβης, Διευθύνων Σύμβουλος isMOOD,
  Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ΟΠΑ
  Θέμα:
  «isMOOD: Μια start-up για το Χρηματιστήριο»

  4. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
  Θέμα:
  «Επιχειρηματική Επώαση και Επιτάχυνση νεοφυών
  καινοτόμων Επιχειρήσεων»

  5.Νίκος Οικονομόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΔ
  Θέμα:
  «Τρόποι γρήγορης χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων
  & starups στην Ελληνική πραγματικότητα»
  6.Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών
  Θέμα :
  «Το Χρηματιστήριο ως εργαλείο αξιολόγησης των επενδύσεων, μηχανισμός  προσέλκυσης κεφαλαίων και διάχυσης του πλούτου στην κοινωνία. Εφαρμογή στις νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις.»


  Συντονιστές: Γεωργία Μουρλά-Κωνσταντίνος Αραβώσης

  Ερωτήσεις-Συζήτηση

  [flash(600,450)]