Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη
Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΜΟ.Χ.Α.) (Κάνε αυτό που θέλεις,αυτό είναι το σύνολο του νόμου)

Η εγγραφή στο forum είναι δωρεάν και αυτόματη

TV

TV - Ν.Οικ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

HXHTIKO - Ν.Οικ.

VOTE

Vote-Σε πόσους μήνες θα έχουμε εκλογές ?

Το περιοδικό του ΣΕΔ,Τ.9,AYGOYSTOS 2016

- info Τ.9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΔ

VIDEO

VIDEO -alexander περιγραφή κλειστής

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία - Ελεύθερο τόπικ

A- Energy Investments:11-12/5 2015 Divani Caravel

Ομιλία Εγγλέζος-Οικον/λος

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη 24/5

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΙΚ

Υπόθεση ΜΑΙΚ - Ν.Οικ.

  Newsphone: Κρυμμένη αξία στο ΧΑΑ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Investorblog.gr

  Αριθμός μηνυμάτων : 227
  Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2013

  Newsphone: Κρυμμένη αξία στο ΧΑΑ

  Δημοσίευση από Investorblog.gr Την / Το 13/09/13, 01:23 pm

  H Newsphone φαίνεται να είναι μια από τις πιο υποτιμημένες μετοχές του ΧΑΑ. Μπορεί η φήμη της και το μέγεθός της να είναι μικρό, αλλά είναι από τις λίγες που εξακολουθούν να παράγουν κέρδη. Το όνομά της θα σας είναι πιθανώς γνωστό από το 11880 και τα “090”.

  Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών μέσω εναλλακτικών δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και Internet. Εισήχθη στο χρηματιστήριο μόλις το 2003. Η μετοχή ακολούθησε μια ξέφρενη ανοδική πορεία που την oδήγησε σε κορύφωση το 2006 πάνω από τα 4€, πολύ νωρίτερα από τα μέγιστα του ΓΔ το 2007. Από το 2008 και μετά παρουσιάζει συγκρίσιμες απoδόσεις με το ΓΔ, που δεν ταιριάζουν σε έναν από τους “επιβήτορες” της κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό για μια μετοχή που φούσκωσε στο παρελθόν, η ορμή της πτώσης να την οδηγεί πολύ χαμηλότερα από τη δίκαιή της τιμή. Συχνά δε, εισέρχεται σε κατάσταση “ηφαίστειου”, εώς ότου εκραγεί και πάλι, αφού οι χαμένοι, κολλημένοι μαζί της σαν τα αυτοκόλλητα, περιμένουν ένα της νεύμα για να της τα ξανά δώσουν όλα.

  Στη περίπτωση της Newsphone, αν οι επενδυτές αναγνωρίσουν την αξία της και την ξεθάψουν, τα περιθώρια ανόδου της θα είναι πολύ μεγάλα, όπως δείχνουν τα νούμερα. Η αγορά την αποτιμά μόλις στα 10εκ. (36λεπτά/μετοχή), όταν ο κύκλος εργασιών μόνο για το α’ εξάμηνο του έτους έφτασε τα 18εκ. και τα κέρδη προ φόρων κοντά στα 2εκ. Οι πωλήσεις έχουν πληγεί μετά από την ολοκλήρωση της σύμβασης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Παλαιότερα, έφτασαν να ξεπερνούν τα 70εκ. ετησίως (2009). Σε κάθε περίπτωση, η τρέχουσα αποτίμηση δεν της ταιριάζει. Ούτε ζημιογόνος να ήταν!

  Ποιος κίνδυνος θα μπορούσε να δικαιολογεί την μεγάλη αυστηρότητα της αγοράς; Υπάρχουν επίδικες οφειλές 20εκ. από το δημόσιο για τις οποίες δεν έχουν δημιουργηθεί προβλέψεις. Αυτό σημαίνει πως αν έχουμε αρνητική έκβαση, θα εμφανιστούν πολύ μεγάλες μη επαναλαμβανόμενες ζημιές, ή οποίες όμως δεν θα είναι ταμειακές. Αντίθετα, η είσπραξή τους θα φέρει πολύ μεγάλη ρευστότητα στην εταιρεία.

  Έπειτα, πάντα φοβάμαι πολύ περισσότερο εταιρείες με τζίρους κάτω των 50εκ. ετησίως για το ενδεχόμενο κακομεταχείρισης των μετόχων μειοψηφίας. Είναι πιο σύνηθες σε μικρές εταιρείες, οι μεγαλομέτοχοι και η διοίκησεις τους να τις αντιμετωπίζουν ως “τσιφλίκια” τους. Για τη συγκεκριμένη δεν έχω αρνητικά δείγματα γραφής, αλλά με βάση τη στατιστική είμαι επιφυλακτικός Η πάμφθηνη Betanet του 2008 μου έχει δώσει ένα πολύ καλό μάθημα… («Ιστορίες από το παρελθόν…(5) MLS & Betanet»)

  Πέρα από τους κινδύνους, η μετοχή της Newsphone ενσωματώνει ευκαιρίες. Η ρευστότητα από επιτυχής είσπραξη απαιτήσεων μπορεί να φέρει δώρα στους μετόχους (π.χ. επιστροφή κεφαλαίου) ή νέες επενδύσεις. Η ιστορία του 11880 έχει δείξει πως η διοίκηση έχει πολύ καλή διορατικότητα και αρπάζει τις ευκαιρίες. To vrisko.gr είναι μια υπηρεσία που θα δείξει τις δυνατότητες της τα επόμενα χρόνια, ενώ τοποθετεί την εταιρεία στην νέα εποχή του διαδικτύου.

  Η σύγκριση των μεγεθών της Newsphone με την Q&R, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει! Κι όμως, 13εκ. δίνουν για τη δεύτερη οι επενδυτές (βλέπε “Πύραυλος η ΚΟΥΑΛ!”), ενώ μόνο 9εκ. για την πρώτη. Αυτό σημαίνει πως είτε κάποια συνταρακτική εξέλιξη αναμένεται, είτε η αδικία στον τρόπο που αποτιμούνται οι δύο εισηγμένες θα αποκατασταθεί.

  Πιστεύω πως η Newsphone είναι από τις πιο ελκυστικές μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου, έχοντας μεγάλα περιθώρια ανόδου. Όμως, λόγω του μικρού μεγέθους της και των υψηλών επίδικων απαιτήσεων, απαιτείται να είμαστε επιφυλακτικοί μαζί της.

  *τα παραπάνω δεν αποτελούν συστάσεις για αγορά ή πώληση αξιών.

  http://www.investorblog.gr/newsphone-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%B1/


  _________________
  Investorblog - Blog για το χρηματιστήριο - Value Investing

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 16/01/19, 05:20 am