Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη
Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΜΟ.Χ.Α.) (Κάνε αυτό που θέλεις,αυτό είναι το σύνολο του νόμου)

Η εγγραφή στο forum είναι δωρεάν και αυτόματη

TV

TV - Ν.Οικ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

HXHTIKO - Ν.Οικ.

VOTE

Vote-Σε πόσους μήνες θα έχουμε εκλογές ?

Το περιοδικό του ΣΕΔ,Τ.9,AYGOYSTOS 2016

- info Τ.9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΔ

VIDEO

VIDEO -alexander περιγραφή κλειστής

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία - Ελεύθερο τόπικ

A- Energy Investments:11-12/5 2015 Divani Caravel

Ομιλία Εγγλέζος-Οικον/λος

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη 24/5

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΙΚ

Υπόθεση ΜΑΙΚ - Ν.Οικ.

  MLS: Από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τότε! Τώρα;

  Μοιραστείτε
  avatar
  Investorblog.gr

  Αριθμός μηνυμάτων : 227
  Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2013

  MLS: Από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες τότε! Τώρα;

  Δημοσίευση από Investorblog.gr Την / Το 03/09/13, 02:33 pm

  Η μετοχή της MLS Πληροφορική έχει παρουσιάσει απίστευτη επίδοση σε σχέση με το ΓΔ και τις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου. Ως εταιρεία εξακολουθεί να είναι από τις ελάχιστες που παράγουν κέρδη, ενώ δραστηριοποιείται στον αναπτυσσόμενο κλάδο των νέων τεχνολογιών. Εντούτοις, θεωρώ πως αυτή τη στιγμή η αγορά της μετοχής της είναι μια πολύ άσχημη επιλογή.

  Δεν το λέω αυτό γιατί δεν πιστεύω στα προϊόντα της, ούτε επειδή διαβλέπω κάτι προβληματικό στην μελλοντική της δραστηριότητα. Ναι μεν, ο τεχνολογικός κλάδος είναι απρόβλεπτος, αλλά αυτό εκτός από κινδύνους κρύβει και ευκαιρίες. Η MLS πέρα από την καλή φήμη και το ιστορικό καινοτομιών, είναι καθαρή από δάνεια, στοιχεία που προσδίδουν μεγάλες αντοχές σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Το πρόβλημα, λοιπόν, έχει να κάνει με την τσουχτερή τιμή της μετοχής.

  Το 2008 που έγραφα ενθουσιωδώς για αυτήν, η τιμή της βρισκόταν κάτω από το 1€/μτχ, υποδηλώνοντας χρηματιστηριακή αξία πέριξ των 10εκ. Πολύ μικρή για την τρέχουσα κερδοφορία και τις προοπτικές. Σήμερα, δεν μπορώ να πω το ίδιο, με την εταιρεία να κοστίζει 37εκ. (3€/μτχ).

  Δείτε τι εννοώ. Για το α’ εξάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν μόλις στα 3,7εκ.€ και τα κέρδη στα 0,8εκ. €. Προβάλλοντας τα αποτελέσματα στο έτος, η μετοχή κοστίζει περίπου 23 φορές τα ετήσια κέρδη της και 5 φορές τις ετήσιες πωλήσεις της. Ακόμα και αν εξαιρέσουμε το ρίσκο της χώρας, αυτά τα νούμερα είναι υπερβολικά. Που να το συμπεριλάβουμε κιόλας.

  Για να αγοράσει κανείς πρέπει να πιστεύει πως τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον θα τριπλασιαστούν τα μεγέθη της. Βέβαια, η μετοχή μπορεί να συνεχίσει να ανεβαίνει διαψεύδοντας βραχυχρόνια τον επενδυτή αξίας. Για παράδειγμα, στις αρχές του 2002 εκτινάχθηκε πάνω από τα 8€. Αντίστοιχα, το 2008 βρέθηκε αδικαιολόγητα χαμηλά, σχεδόν στο 0,5€, κόντρα σε κάθε λογική. Στο δια ταύτα, πότε ήταν καλύτερη εποχή για αγορά της; Το 2008 ή το 2002; Αφήστε, λοιπόν, την αγορά να σας κοροϊδέψει βραχυχρόνια. Καλύτερα γελά, όποιος γελά τελευταίος.

  Για όσους αδιαφορούν για την τάση και ενδιαφέρονται για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις, η μετοχή δεν αποτελεί πλέον καλή επιλογή. Μη ξεχνάτε πως ο ίδιος της έπλεκα το εγκώμιο, όταν βρισκόταν στην αφάνεια. Ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που το εικονικό χαρτοφυλάκιο dimknaf fund “έσκισε” το Γενικό Δείκτη.

  Διατηρήσιμη άνοδος είναι εφικτή, μόνο αν μοσχοπουλήσει τεχνολογία της ή αν το MLS IQ μπει σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Εξέλιξη απίθανη.

  *Τα παραπάνω δεν αποτελούν συστάσεις για αγορά ή πώληση αξιών


  _________________
  Investorblog - Blog για το χρηματιστήριο - Value Investing

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 13/12/18, 01:33 am