Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη
Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΜΟ.Χ.Α.) (Κάνε αυτό που θέλεις,αυτό είναι το σύνολο του νόμου)

Η εγγραφή στο forum είναι δωρεάν και αυτόματη

TV

TV - Ν.Οικ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

HXHTIKO - Ν.Οικ.

VOTE

Vote-Σε πόσους μήνες θα έχουμε εκλογές ?

Το περιοδικό του ΣΕΔ,Τ.9,AYGOYSTOS 2016

- info Τ.9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΔ

VIDEO

VIDEO -alexander περιγραφή κλειστής

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία - Ελεύθερο τόπικ

A- Energy Investments:11-12/5 2015 Divani Caravel

Ομιλία Εγγλέζος-Οικον/λος

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη 24/5

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΙΚ

Υπόθεση ΜΑΙΚ - Ν.Οικ.

  Το Αμερικάνικο όνειρο!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Investorblog.gr

  Αριθμός μηνυμάτων : 227
  Ημερομηνία εγγραφής : 30/05/2013

  Το Αμερικάνικο όνειρο!

  Δημοσίευση από Investorblog.gr Την / Το 27/08/13, 12:13 pm

  Στο Investorblog στο παρελθόν είχαμε τη δημιουργία εικονικών χαρτοφυλακίων που στόχος τους ήταν να υπεραποδώσουν σε σχέση με το Γενικό Δείκτη (dimknaf fund, marida fund, income fund, aspida fund). Ο βασικός λόγος που το κατάφεραν ήταν η τότε αναγνώριση μιας μεγάλης διαστρέβλωσης στο ελληνικό χρηματιστήριο. Οι επικίνδυνες και οδεύουσες προς βέβαιες τεράστιες ζημιές και dilution τράπεζες, ήταν κατά πολύ ακριβότερες από άλλες ασφαλέστερες και περισσότερα υποσχόμενες επιχειρήσεις. Μέχρι και έμπειροι επενδυτές Κατάρρευση τραπεζώνείχαν τυφλωθεί από την τραπεζική λάμψη, μη καταφέρνοντας να δουν τα αυτονόητα. Στα αυτιά τους ηχούσαν: “οι τράπεζες δεν χάνουν ποτέ” & “πρώτα θα πέσει ο κόσμος όλος και μετά αυτές”. Η κακή τους εκτίμηση, τους στοίχησε σοβαρά τα τελευταία χρόνια. Νέες ζημιές για τις τραπεζικές μετοχές δεν αποκλείονται, αλλά πλέον θεωρώ ότι έχουν κάποιες πιθανότητες να ανταμείψουν μελλοντικά τους μετόχους. Επομένως, αν σήμερα δημιουργούσα ένα νέο εικονικό χαρτοφυλάκιο, η στρατηγική υπεραπόδοσής του δεν θα στηριζόταν πάλι στο τραπεζικό παράδοξο, που μάλλον έχει εκλείψει.

  Γενικότερα, το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα φαίνεται να αποτιμά ορθολογικά τις εισηγμένες, ανάλογα με τα μεγέθη τους, το ρίσκο τους και τι προοπτικές τους. Τι καλύτερο δώρο για τους επενδυτές αξίας, που είδαν την εμμονή τους στα θεμελιώδη στοιχεία να τους αποδίδει καρπούς; Πλέον, μετά τη συγκομιδή, η εγχώρια αγορά αφήνει μικρά περιθώρια αξιοποίησης στους αμφισβητίες της και το Value Investing. Ίσως, η Λεωφόρος Αθηνών προσφέρεται μόνο για το στοίχημα εξόδου της χώρας από την κρίση. Το θέμα είναι πως μπορεί να σου βγει, μπορεί και όχι. Οπότε, πώς να βασίσεις την στρατηγική σου αποκλειστικά σε αυτό;

  Ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο για τους κυνηγούς της αξίας διαμορφώνεται στις ΗΠΑ. Μάλλον βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας φούσκας, με αρκετές μετοχές της νέας τεχνολογίας να πετούν στα “σύννεφα”. Ταυτόχρονα, κάποιες άλλες έχουν μείνει πίσω. Ιδιαίτερο νόημα έχει η εξέταση ειδικά εκείνων που ανήκουν σε κλάδους που ακόμα δεν έχουν “πάρει εμπρός”, στο περιβάλλον της αναιμικής ανάπτυξης της αμερικάνικης οικονομίας. Οι επενδυτές τις αποτιμούν με βάση τις τρέχουσες φτωχές επιδόσεις τους. Έτσι, κρύβονται περιθώρια δίκαιης ανόδου τους αν η οικονομική ανάπτυξη διαχυθεί.

  Βρισκόμαστε, δηλαδή, πάλι μπροστά σε μια διαστρέβλωση που φαίνεται να είναι εκμεταλλεύσιμη μακροπρόθεσμα. Από τη μια πλευρά έχουμε έντονα υπερτιμημένες και από την άλλη πιθανώς υποτιμημένες ή τουλάχιστον δίκαια αποτιμημένες αξίες. Τα δύο πολύ βασικά σενάρια που έχουμε για το μέλλον, είναι να δούμε την εύθραυστη ανάκαμψη με κάποια αφορμή να ξανά υποκύπτει στις “αρκούδες”, ή αντίθετα να τη δούμε να εδραιώνεται.

  Προσπαθώ να δημιουργήσω την εικόνα της μιας ή της άλλης εκδοχής. Άσχημα νέα από το μέτωπο (π.χ. εκτιμήσεις για επιβράδυνση οικονομίας), θα πλήξουν βαριά το χρηματιστήριο και ιδιαίτερα τις μετοχές που στηρίξαν την άνοδό τους στις πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών και τον τρελό ενθουσιασμό των επενδυτών. Οι “ακριβές” μετοχές με στοιχεία “φούσκας” θα σκάσουν. Οι “φθηνές” δεν θα μείνουν αλώβητες, αλλά τα περιθώρια πτώσης τους θα είναι πολύ μικρότερα, αν εξαιρέσουμε όσες αντιμετωπίσουν άμεσο θέμα χρεοκοπίας. Οπότε οι “φθηνές” θα υπεραποδώσουν.

  Αν τίποτα δεν διαταράξει την επικρατούσα αισιοδοξία, είναι πολύ πιθανό τα φαινόμενα φούσκας να ενταθούν και διευρυνθούν. Για τις “ακριβές” μετοχές, ένας θεός ξέρει μέχρι που θα τις ανεβάσει η απληστία και η αγελαία συμπεριφορά. Οι “φθηνές”, έχοντας βελτιώσει τα οικονομικά τους μεγέθη θα αξίζουν περισσότερα. Κάποιες θα εμφανίσουν μεγάλη άνοδο, ενώ ορισμένες μπορεί να εκτοξευθούν εξελισσόμενες και οι ίδιες σε φούσκες. Σε αυτό το Αντιστάθμισητρελό σκηνικό, θεωρώ πολύ πιθανό οι “ακριβές” να φερθούν πιο ακραία και να υπεραποδώσουν από τις “φθηνές”. Όμως, οι δεύτερες θα αξίζουν κάτι από την ανοδό τους, ενώ οι πρώτες όχι. Έτσι, ενώ σε πρώτη φάση οι “κουφιοκέφαλοι” ενδέχεται να δικαιωθούν, στην πορεία θα πληρώσουν πολύ πιο ακριβά το μάρμαρο του νομοτελειακού “σκασίματος”. Οπότε οι “φθηνές” θα υπεραποδώσουν.

  Στο τέλος, είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση, η ταυτόχρονη θέση υπέρ των “φθηνών” και κατά των “ακριβών”, θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα υπέρ του επενδυτή αξίας. Το πως ακριβώς γίνεται αυτό στην πράξη θα το συζητήσουμε την επόμενη φορά, μιλώντας για την τέχνη της αντιστάθμισης (hedging). Στόχος είναι η δημιουργία ενός ακόμα εικονικού fund από το Investorblog.gr

  *Τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση αξιών.


  _________________
  Investorblog - Blog για το χρηματιστήριο - Value Investing

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 17/07/18, 12:55 pm