Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

H εγγραφή είναι δωρεάν και αυτόματη
Nikos_Ikonomopoulos (6978666400) favlos118@gmail. com

Μοχλευμένο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΜΟ.Χ.Α.) (Κάνε αυτό που θέλεις,αυτό είναι το σύνολο του νόμου)

Η εγγραφή στο forum είναι δωρεάν και αυτόματη

TV

TV - Ν.Οικ.

ΗΧΗΤΙΚΟ

HXHTIKO - Ν.Οικ.

VOTE

Vote-Σε πόσους μήνες θα έχουμε εκλογές ?

Το περιοδικό του ΣΕΔ,Τ.9,AYGOYSTOS 2016

- info Τ.9 ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΔ

VIDEO

VIDEO -alexander περιγραφή κλειστής

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία

Δημιουργία_Ξανά,υποψηφιότητα Αρκαδία - Ελεύθερο τόπικ

A- Energy Investments:11-12/5 2015 Divani Caravel

Ομιλία Εγγλέζος-Οικον/λος

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη 24/5

Άλμα Ανάπτυξης Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΙΚ

Υπόθεση ΜΑΙΚ - Ν.Οικ.

  www.traders-mag.gr

  Μοιραστείτε
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 25/11/14, 12:58 pm

  EURO STOXX Banks (.SX7E): Τι παίζει με τις τράπεζες της ευρωζώνης; (ημερήσιο διάγραμμα)

  Ο δείκτης μεσοπρόθεσμα βρίσκεται σε ατασική περίοδο και η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη αν και βαίνει μειούμενη.

  Η ανοδική ολοκλήρωση του κλασσικού διαγραμματικού σχηματισμού Συμμετρικό Τρίγωνο, προδιαθέτει για ακόμη υψηλότερες τιμές, με ισχυρή αντίσταση να εντοπίζουμε στις 155.57 μονάδες, Rd1, αν και κάποια κατοχύρωση κερδών αναμένουμε αρχικά στις 146 μονάδες.

  Προσοχή στην περίπτωση μη έγκυρης ολοκλήρωσης του παραπάνω σχηματισμού (false breakout). Κύριο χαρακτηριστικό των αγορών πλέον είναι ότι οι διασπάσεις σημείων καμπής είναι συχνότερες και λιγότερο αξιόπιστες.

  Επιστροφή λοιπόν του δείκτη εντός του σχηματισμού και κυρίως διάσπαση του κάτω ορίου θα σημάνει τη χειροτέρευση του επενδυτικού κλίματος, αν και η ισχυρή μεσοπρόθεσμη ζώνη στήριξης, SZd1, δεν θα ¨παραδοθεί αμαχητί¨!

  Κίνηση όμως κάτω από τις 125 μονάδες θα ανοίξει το δρόμο για το ψυχολογικό όριο των 100 μονάδων.    
  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής

       


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 26/11/14, 01:07 pm

  FTSE/XA Large Cap (.ATF): Κάτι καινούργιο; (ημερήσιο διάγραμμα)

  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκεται σε ατασική περίοδο και η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη αν και βαίνει μειούμενη.

  Το παραπάνω δείχνει ότι όλες οι τρέχουσες εξελίξεις έχουν ενσωματωθεί στις τιμές, με την αγορά να περιμένει τον νέο καταλύτη που θα καθορίσει την κατεύθυνση της μελλοντικής κίνησης.

  Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται σε δύο επίπεδα τιμών, η έγκυρη διάσπαση των οποίων θα σηματοδοτήσει την συνέχιση ή μη της πρότερης καθοδικής τάσης.

  Το ανοδικό σενάριο θα ισχύσει όταν ο δείκτης κινηθεί πέραν των 336.27 μονάδων, Rd1, στην ισχυρή αντίσταση των οποίων συγκλίνουν το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 38.2% της κίνησης από τα υψηλά του 03/2014 έως τα χαμηλά του 10/2014 και η καθοδική γραμμή τάσης, FTd1. Επόμενη αντίσταση είναι οι 390 μονάδες, Rd2, όπου εντοπίζουμε το τοπικό υψηλό του 09/2014 και την καθοδική γραμμή τάσης FTd2, η οποία όμως δεν είναι έγκυρη ακόμη. Πιο πριν το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 61.8% της κίνησης από τα υψηλά του 03/2014 έως τα χαμηλά του 10/2014 θα προκαλέσει πωλητές και κάποια κατοχύρωση κερδών.

  Στον αντίποδα και αν λευκός καπνός δεν βγει από το Παρίσι (ή οπουδήποτε αλλού) ισχυρή στήριξη εντοπίζουμε στις 277.08 μονάδες, Sd1. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε περίπτωση διάσπασής τους μιας και σε κοντινή απόσταση ¨καραδοκεί¨ η ισχυρή ζώνη στήριξης των 263.12 – 252.61 μονάδων (αποτελεί κρίσιμο σημείο καμπής). Έγκυρη διάσπαση και της παραπάνω θα ανοίξει το δρόμο για το ψυχολογικό όριο των 200 μονάδων.

  Αν και στη θεωρία η στρατηγική του αγοράζω στο κάτω όριο της συσσώρευσης και πουλάω στο άνω ακούγεται απλή, στην πράξη είναι αρκετά πιο δύσκολη. Με την μέχρι στιγμής εξέλιξη του FTSE/XA Large Cap και τις μερικές ανόδους/καθόδους που έχει εμφανίσει (partial rises/declines) η έναρξη θέσεων στο μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα καλό θα είναι να αποφευχθεί. Ας περιμένουμε στις άκρες, αφήνοντας τα πορτοφόλια άλλων να καθορίσουν αν ο περίφημος καπνός από το Παρίσι, την Συγγρού, τη Κουμουνδούρου ή τη Χαριλάου Τρικούπη είναι λευκός, γκρι ή μαύρος.  

           

           

  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής

       


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 27/11/14, 10:54 am

  John Person

  Το ταξίδι και οι ανακαλύψεις ενός βετεράνου επενδυτή µε πορεία 33 ετών

  Ο John Person είναι ένας βετεράνος της βιοµηχανίας επενδύσεων σε συµβόλαια µελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ) και δικαιώµατα προαίρεσης µε εµπειρία 33 ετών. Ξεκίνησε την πορεία του το 1979, στην αγορά Mercantile Exchange του Σικάγου. Στη συνέχεια είχε το προνόµιο να εργαστεί κοντά στον George Lane, τον καινοτόµο εµπνευστή του δείκτη  Stochastic. Ο John εργάστηκε σταδιακά σε όλο το φάσµα της βιοµηχανίας ως ανεξάρτητος επενδυτής, µπρόκερ, αναλυτής και διευθυντής υποκαταστήµατος σε µια από τις µεγαλύτερες εταιρείες του Σικάγου. Είναι ο συγγραφέας διάφορων κορυφαίων επενδυτικών βιβλίων και εκπαιδευτικών σειρών. Ήταν ο πρώτος που δίδαξε στους επενδυτές έναν ισχυρό συνδυασµό ανάλυσης candlestick και σηµείου αλλαγής τάσης. Το 1998 ανέπτυξε το προσωπικό του σύστηµα εκτέλεσης συναλλαγών και άρχισε να εκδίδει το µηνιαίο ενηµερωτικό δελτίο µε τίτλο «The Bottom-Line Financial and Futures Newsletter», το οποίο ενσωµατώνει θεµελιώδεις αναπτύξεις και τεχνική ανάλυση που περιλαµβάνει τα δεδοµένα του δικού του συστήµατος, µε τον ισχυρό δείκτη του «Persons Pivots». Ο John αναφέρεται ευρέως στη βιοµηχανία και αποτελεί έναν περιζήτητο οµιλητή για πολλές από τις κορυφαίες επαγγελµατικές οργανώσεις ανά τον κόσµο.  » TRADERS´: Πότε ακούσατε για πρώτη φορά για τις αγορές και τις επενδύσεις;

  Person: Στον τόπο όπου µεγάλωσα πολλοί από τους γονείς των φίλων µου ήταν στο χώρο των επενδύσεων, µε αποτέλεσµα πολλά παιδιά να εργάζονται τα καλοκαίρια στο χρηµατιστήριο (floor) σε νεαρή ηλικία. Η αλήθεια είναι ότι ένας φίλος των γονιών µου πρότεινε να εργαστώ στο χρηµατιστήριο ως runner για το καλοκαίρι. Εκείνος ήταν µέλος του CME κι έτσι πήγα και έκανα αίτηση σε ορισµένες εταιρείες µε αποτέλεσµα να προσληφθώ από την Packers Trading, η οποία ήταν κατά κύριο λόγο µια εταιρεία εκτροφής βοοειδών.  TRADERS´: Ποια ήταν τα σηµαντικότερα µαθήµατα που πήρατε στο χρηµατιστηριακό σανίδι (floor);

  Person: Εκείνη την εποχή ήµουν 16 και δεν ενδιαφερόµουν πραγµατικά για τις επενδύσεις, αλλά αυτό που έµαθα ήταν να πηγαίνω εγκαίρως στη δουλειά επειδή µερικοί επενδυτές επέλεγαν runners και τους έδιναν πολύ µεγάλα φιλοδωρήµατα για να κάνουν ιδιαίτερα θελήµατα, όπως το να πηγαινοέρχονται στο γραφείο ή στο εστιατόριο για να τους φέρουν φαγητά ή ποτά. Εάν πήγαινες νωρίς στη δουλειά σε επέλεγαν.


  TRADERS´: Ποιος ήταν ο στόχος καριέρας που είχατε θέσει για τον εαυτό σας εκείνη την εποχή;

  Person: Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να γίνω δικηγόρος σπουδάζοντας νοµική. Η σκέψη µου ήταν να γίνω εγκληµατολόγος.

  TRADERS´: Πώς έγινε και καταλήξατε επενδυτής;

  Person: Βρισκόµουν σε ένα τραίνο και διάβαζα για ένα τεστ οικονοµικών σε µια εποχή που σπούδαζα στο Loyola Business school του Σικάγου. Δίπλα µου καθόταν κάποιος που µε ρώτησε τι µελετούσα και ποια ήταν τα ενδιαφέροντά µου, ενώ στο τέλος µου είπε πως ενδιαφερόταν να προσλάβει κάποιον σαν εµένα. Μου είπε ότι δούλευε στη βιοµηχανία εµπορευµάτων, µου έδωσε µια κάρτα και µου ζήτησε να τον επισκεφτώ στο γραφείο του και να γευµατίσουµε ώστε να έβλεπα αν θα µε ενδιέφερε η πρότασή του. Μια εβδοµάδα αργότερα του τηλεφώνησα και τον συνάντησα στο κτίριο Insurance Exchange στην οδό 175 West Jackson, δίπλα στο CBOT. Στο σηµείο εκείνο βρισκόταν η αγορά εµπορευµάτων Mid-American Commodity Exchange. Γευµατίσαµε και στη συνέχεια ανεβήκαµε στο γραφείο του και στο «δωµάτιο πολέµου». Αυτό ήταν ο χώρος εκτέλεσης συναλλαγών. Η σύζυγός του Kerry ήταν εξαιρετικά ευγενική και µε καλωσόρισε. Έδεσα. Νοµίζω πως ήταν η σύζυγός του εκείνη που µε έβαλε να συµπληρώσω µερικές µορφές για το CTFC ώστε να εγγραφώ επίσηµα ως αντιπρόσωπος εµπορευµάτων, τόσο µε τη CME όσο και µε το CBOT. Αυτά έγιναν προτού δηµιουργηθεί το NFA.

  TRADERS´: Χρησιµοποιήσατε ο ίδιος το δείκτη Stochastic του George Lane, και αν ναι, τον χρησιµοποιείτε ακόµη σήµερα;

  Person: Ο George ήταν σπουδαίος και, πράγµατι, τον χρησιµοποίησα, όµως σήµερα τον χρησιµοποιώ για πιο µακροπρόθεσµη ανάλυση για να επιβεβαιώσω καθοδικά και ανοδικά µοτίβα απόκλισης. Έχω ένα εργαλείο ορµής που δηµιούργησα, το οποίο είναι διαθέσιµο στην πλατφόρµα TD Ameritrades. Είναι διαθέσιµο ως βιβλιοθήκη στα Bloomberg Terminals, Tradestation, Metastock, Genesis και σε ένα πλήθος από άλλες γνωστές πλατφόρµες όπως οι eSignal OEC και Ninja trader. Ο δείκτης ονοµάζεται PPS και τον χρησιµοποιώ, κατά κύριο λόγο, από κοινού µε το εργαλείο µου Persons Pivot.


  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

  http://traders-mag.gr/ebook/2013/08/index.html#74


  Διαβάστε εντελώς δωρεάν το περιοδικό κάνοντας εγγραφή εδώ:  

  http://www.traders-mag.gr/index.php/component/comprofiler/registers  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 28/11/14, 05:19 pm

  DAX (FDAX): Τα μάτια μας…5! (ημερήσιο διάγραμμα)

  Τι να πρωτοσημειώσει κανείς για το συμβόλαιο του γερμανικού δείκτη!

  Την προσέγγιση στην πολύ ισχυρή αντίσταση των 10,059 μονάδων, που είναι και υψηλό όλων των εποχών;

  Τα διαδοχικά, ανοδικά μεν κεριά, αλλά με μικρά σώματα και σχετικά μεγάλες σκιές, που δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης για την βραχυπρόθεσμη κίνηση;

  Την σταδιακή μείωση του όγκου συναλλαγών, παράλληλα με αυτή του open interest;

  Την απομάκρυνση του συμβολαίου από τον ΕΜΑ 22 περιόδων σε μη διατηρήσιμα επίπεδα;

  Λόγω των παραπάνω, θα πρέπει να εξετάσουμε την μετακίνηση των εντολών κατοχύρωσης κερδών κοντά στα τρέχοντα επίπεδα τιμής. Tο περιβάλλον καθιστά πολύ πιθανή μια μεσοπρόθεσμη διόρθωση προς την ανοδική γραμμή τάσης RTd1 (δεν είναι έγκυρη ακόμη), πέριξ των 9500 μονάδων, στις οποίες συγκλίνουν τόσο οι δύο ΕΜΑ των 22 και 52 περιόδων, όσο και το προηγούμενο τοπικό υψηλό της 06/11.

  Σήμα όμως για θέσεις πώλησης δεν έχει δοθεί.

  Η αισθητή μείωση της μεταβλητότητας προειδοποιεί ότι ο καταλύτης που οδήγησε το πρόσφατο ανοδικό ράλι, ίσως να έχει εξαντλήσει την δυναμική του. Το αν ο νέος θα προέλθει από την ΕΚΤ ή το πολιτικό πεδίο μένει να φανεί. Ανοδική διάσπαση όμως των 10,059 μονάδων θα σημάνει ότι οι ταύροι έχουν το πάνω χέρι, με την προσοχή μας να στρέφεται αρχικά στην εγκυρότητα ή μη του παραπάνω.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 01/12/14, 11:48 am

  FTSE/XA Large Cap(.ATF): Θα βρει τη δύναμη; (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

  Η τάση στον μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα παραμένει καθοδική και η μεταβλητότητα αυξημένη.

  Η ισχυρή ζώνη στήριξης των 277.17-268.86 μονάδων, SZw1, η θετική απόκλιση μεταξύ δείκτη και Stochastic (12,5,5) και το λευκό κερί με το μεγάλο εύρος της προ προηγούμενης περιόδου, δημιουργούν ελπίδες για εμφάνιση αγοραστών και ανοδική αντίδραση.

  Η ισχυρή ζώνη αντίστασης όμως των 337.07-341.34, RZw2, η καθοδική γραμμή τάσης FTw1 (δεν είναι έγκυρη ακόμη) και η σύγκλιση του ΕΜΑ 52 περιόδων δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Αν παρόλα αυτά ο δείκτης αγνοήσει τα παραπάνω και κινηθεί υψηλότερα, επόμενη μακροπρόθεσμη αντίσταση εντοπίζουμε στην ζώνη των 428.64-445.52 μονάδων, Rw1, με την καθοδική γραμμή τάσης να προκαλεί κάποια κατοχύρωση κερδών.

  Στον αντίποδα, αν τα email από το Παρίσι αποδειχθούν ανεπιθύμητη αλληλογραφία και διασπαστεί η ζώνη στήριξης, SZw1, κίνηση και κάτω από τις 251.17 μονάδες θα ανοίξει το δρόμο μακροπρόθεσμα, για τις 167.93 μονάδες.

  Σύμφωνα με την μακροπρόθεσμη εικόνα λοιπόν, θα πρέπει, είτε να απέχουμε, ή να εξετάσουμε την έναρξη short θέσεων. Στην τελευταία περίπτωση όμως, προσοχή ιδιαίτερη στην ζώνη στήριξης SZw1 και στην επίδραση που έχει στον λόγο πιθανή απόδοση/ρίσκο.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 03/12/14, 02:34 pm

  DAX (@FDAX): Όταν τα άσχημα νέα είναι καλά νέα! (ημερήσιο διάγραμμα)

  Το συμβόλαιο του γερμανικού δείκτη φλερτάρει με υψηλά 52 περιόδων, λίγο κάτω από την ισχυρή αντίσταση των 10059 μονάδων.

  Τα διαδοχικά άσχημα νέα από την πλευρά της οικονομίας δεν δείχνουν να πτοούν τους επενδυτές οι οποίοι με το πρόσφατο ανοδικό ράλι προεξοφλούν (αν δεν αποτυπώνεται ήδη στις τιμές), την αγορά κρατικών ομολόγων από πλευράς ΕΚΤ (περισσότερα άσχημα νέα = περισσότερες οι πιθανότητες δράσης από ΕΚΤ).

  Στα τρέχοντα επίπεδα τιμής και με το συμβόλαιο για πέμπτη συνεδρίαση σε σφιχτή συσσώρευση είτε θα απέχουμε, ή αν είμαστε ήδη long, προστατεύουμε τις θέσεις μας με σφιχτά stops. Εκ νέου θέσεις αγοράς θα εξετάσουμε μόνο με νέα υψηλά και αφού εξασφαλίσουμε ότι η διάσπαση είναι έγκυρη.

  Στον αντίποδα, ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 9897.5 μονάδες, θα ανοίξει το δρόμο για την ζώνη στήριξης πέριξ των 9500 μονάδων, στην οποία συγκλίνουν οι δύο ΕΜΑ 22 και 52 περιόδων και η ανοδική γραμμή τάσης RTd1 (δεν είναι έγκυρη ακόμη).  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 04/12/14, 12:27 pm

  S&P500 vs RUSSELL 2000: Τι θα γίνει με τους μικρούς;

  Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η τρέχουσα απόκλιση μεταξύ S&P 500 και RUSSELL 2000.

  Ενώ λοιπόν ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε εχθές το 48ο ρεκόρ κλεισίματος σε ένα χρόνο (φθάνοντας την αντίστοιχη επίδοση του 1929), η μικρή κεφαλαιοποίηση αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει σε νέα υψηλά.

  Υπάρχουν διάφορες αναλύσεις για το κατά πόσον η υποαπόδοση του RUSSELL 2000 έναντι του S&P 500 κατά ένα % Χ ή για συνεχόμενες συνεδριάσεις Υ αποτελεί προάγγελο διόρθωσης για τον τελευταίο, μέσα στον επόμενο μήνα.

  Από την πλευρά μας θα ακολουθήσουμε το KISS, Keep It Simple Stupid, σημειώνοντας ότι σε ένα περιβάλλον οικονομικής ανάπτυξης θα πρέπει στο ράλι να συμμετέχουν όλες οι μετοχές και όχι μόνο τα μεγάλα ονόματα.

  Αν η παραπάνω απόκλιση είναι τεχνική/συγκυριακή, θα πρέπει η τελευταία σύντομα να εξαλειφθεί και ο RUSSELL 2000 να κινηθεί πάνω από τις 1205.70 μονάδες.

  Διαφορετικά, η κίνηση του S&P 500 σε συνεχώς νέα υψηλά απλά δεν θα μας πείθει.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 05/12/14, 11:02 am

  Οι στεναχώριες ενός νέου επενδυτή


  Μια ιστορία επιτυχίας

  Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας γνωρίζετε απίστευτες ιστορίες επιτυχίας για ορισμένους επενδυτές που πολλαπλασίασαν τους λογαριασμούς τους μέσα σε πολύ λίγους μήνες και έχουν γίνει εκατομμυριούχοι, μάγοι των αγορών, ακόμη και θρύλοι. Κάθε επενδυτής θαυμάζει όσους έχουν καταφέρει να νικήσουν την αγορά. Αλλά τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Είναι απλά τύχη, γνήσιο ταλέντο ή μαγεία; Ή πρόκειται απλά για μεμονωμένες ιστορίες που με τον καιρό θα ξεθωριάσουν μόλις καταγραφεί ο μύθος και κανείς πια δε θα τις ξανακοιτάξει με προσοχή; Η ακόλουθη ιστορία μιλάει για μια πολύ διαφορετική περίπτωση που είναι πραγματικά ανθρώπινη και πολύ πιο συνήθης στο χρηματιστήριο - μιλάει για τα βάσανα και τον αγώνα ενός άπειρου επενδυτή, ο οποίος είχε το θάρρος να πολεμήσει για την αγάπη του για την αγορά και να ρισκάρει τα πάντα.


  » Πώς ξεκίνησαν όλα


  Ο Michael ήταν ένα αγόρι που από νεαρή ηλικία στόχευε ψηλά, θέλοντας να γίνει διάσημος. Όταν ο δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο τον ρωτούσε τι θα ήθελε να γίνει, αυτός απαντούσε γρήγορα και χωρίς πολλή σκέψη: Σούπερμαν. «Ναι, αυτοί ήταν πολύ φιλόδοξοι στόχοι», είπε νοσταλγικά εκείνο το κρύο απόγευμα του Νοεμβρίου καθώς σερφάριζε ξανά στο διαδίκτυο ψάχνοντας για όποια ευκαιρία θα μπορούσε να του αποφέρει κάποια χρήματα. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων έκανε μικρές, περιστασιακές δουλειές αλλά βρισκόταν συνεχώς σε επιφυλακή για κάτι μεγαλύτερο, κάτι το ιδιαίτερο – ήταν σα να προσπαθούσε να βρει ένα θησαυρό, την ακριβή φύση του οποίου δεν γνώριζε. Ξαφνικά πρόσεξε μια λέξη ανάμεσα στις χιλιάδες λέξεις μιας διαφήμισης: Forex.


  Ο Michael δεν είχε ιδέα για το τι σήμαινε η λέξη forex. Αλλά θα πρέπει να είχε ενδιαφέρον και να ήταν γεμάτη υποσχέσεις, εφόσον μια μόνο λέξη εκπροσωπούσε μια ολόκληρη έννοια, όπως συνέβαινε σε εκείνη την ιστοσελίδα, η οποία είχε να κάνει με το γρήγορο κέρδος. Ο Michael πέρασε τις ακόλουθες ώρες διαβάζοντας γύρω από αυτό το θέμα. Αρχικά, έπρεπε να κατανοήσει τα βασικά. Για παράδειγμα, πώς συγκρίνονται τα νομίσματα στην αγορά συναλλάγματος, forex για συντομία, μεταξύ τους, και γιατί συναλλάσσονται πάντα σε ζεύγη, όπως EUR/USD. Τι αγοράζεται στις συναλλαγές συναλλάγματος και τι πωλείται; Και πώς βρίσκεις τα χρήματα για να βγάλεις πολλά λεφτά με τόσο μικρά pip ή μετακινήσεις; Ξεπήδησαν δεκάδες ερωτήσεις και ο Michael άρχισε να μελετάει επίπονα για να βρει απαντήσεις.  Θυμήθηκε έναν συμφοιτητή του, ο οποίος πριν από λίγο καιρό του είχε μιλήσει για τη χρηματαγορά και τη διαπραγμάτευση μετοχών, και για το γεγονός ότι του επέτρεπε να βγάζει μερικές εκατοντάδες δολάρια επιπλέον το μήνα. Τότε ο Michael δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία σε όσα του είπε ο συμφοιτητής του. Αλλά τώρα αναρωτήθηκε: «γιατί να μην κάνω μια δοκιμή;» Αυτό δεν έψαχνε να κάνει πάντα, κάτι μεγάλο που θα τον ικανοποιούσε και θα τον έκανε πλούσιο;  Ο Michael έκανε διεξοδικές έρευνες στο διαδίκτυο και βυθιζόταν όλο και πιο βαθιά στον κόσμο της οικονομίας, διάβασε συνεντεύξεις επιτυχημένων επενδυτών, ανέλυσε στρατηγικές, έμαθε όλα τα βασικά, μελέτησε κάθε τύπο μοτίβου candle και δείκτη και, φυσικά, άνοιξε ένα λογαριασμό demo. Αισθάνθηκε όμορφα και φαντάστηκε τον εαυτό του να είναι ένας από αυτούς, ένας από τους μυστήριους τύπους της ανώτερης τάξης του κόσμου των οικονομικών.


  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

  http://traders-mag.gr/ebook/2014/12/index.html#6

  Διαβάστε εντελώς δωρεάν το περιοδικό κάνοντας εγγραφή εδώ:

  http://www.traders-mag.gr/index.php/component/comprofiler/registers

       


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 2722
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από Admin Την / Το 08/12/14, 11:45 am

  Το τεύχος ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του περιοδικού TRADERS' (www.traders-mag.gr) είναι ήδη διαθέσιμο με εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή.

  Στα πλαίσια του Money Show υπάρχει κι ένας ενδιαφέρων διαγωνισμός για ένα MLS tablet. Είμαστε ήδη fans !
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 08/12/14, 04:41 pm

  EURUSD: Αχ αυτή η γραμμή τάσης! (ημερήσιο διάγραμμα)

  Η μεσοπρόθεσμη τάση του ζεύγους είναι καθοδική και η μεταβλητότητα δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, βαίνοντας μειούμενη.

  Η διάσπαση του 1.2357 έχει ανοίξει το δρόμο μεσοπρόθεσμα για το 1.2041, όπου εντοπίζουμε την επόμενη πιθανή στήριξη.

  Η τεχνική εικόνα ευνοεί είτε αποχή ή πωλήσεις στο ζεύγος με τιμή στόχο το επίπεδο που αναφέραμε παραπάνω.

  Αν και οι ταλαντωτές δείχνουν ότι το € κινείται σε υπερπουλημένη περιοχή, σήμα για αγορές στο ζεύγος δεν έχει δοθεί. Η θετική απόκλιση μεταξύ MACD(22,52,9) και τιμής προειδοποιεί για την πιθανότητα ανοδικής αντίδρασης, υπό μία προϋπόθεσή. Διάσπαση και κλείσιμο πάνω από την καθοδική γραμμή τάσης FTd1, πέριξ του 1.2400. Οι πιο συντηρητική μπορούν να περιμένουν κίνηση πάνω από το 1.2455, πριν εξετάσουν θέσεις long. Σε αυτή την περίπτωση τιμή στόχος είναι το EURUSD 1.2600.

  Ιδιαίτερη προσοχή στις ανοιχτές long θέσεις επί του δολαρίου (γενικότερα). Είναι από το πιο ¨συνωστισμένα¨ trade αυτή την στιγμή.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 2722
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από Admin Την / Το 10/12/14, 01:18 pm

  DAX (FDAX): Ακόμη οι απόψεις διίστανται. (ημερήσιο διάγραμμα)

  Με αφορμή τις ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, το συμβόλαιο του γερμανικού δείκτη, διορθώνει από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 10127.00 μονάδων.

  Τα χαρακτηριστικά της χθεσινής κίνησης δείχνουν ότι ναι μεν οι πωλητές είχαν το πάνω χέρι, αλλά μαζική (σχετικά) εμφάνιση έκαναν και οι αγοραστές. Τα στοιχεία δε από το open interest δείχνουν ότι κατά βάση έκλεισαν θέσεις παρά ανοίχτηκαν νέες.

  Η προσοχή μας στρέφεται στην ανοδική γραμμή τάση RTd1, η οποία αν και δεν είναι έγκυρη ακόμη, ενισχύεται από την σύγκλιση του ΕΜΑ 22 περιόδων. Διάσπασή της θα ανοίξει το δρόμο για την ισχυρή μεσοπρόθεσμη στήριξη των 9500 μονάδων, όπου αγοραστές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους.

  Στον αντίποδα και αν οι ανησυχίες που αναφέραμε παραπάνω αποδειχθούν βραχύβιες, η εμφάνιση πράσινων κεριών θα δώσει το σύνθημα για την επαναδοκιμασία του υψηλού 52 περιόδων.

  Συνοψίζοντας, τηρούμε στάση αναμονής για το κατά πόσον αγοραστές θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά πέριξ των 9700 μονάδων και μετέπειτα πέριξ των 9500 μονάδων. Δεν προεξοφλούμε το τέλος της διόρθωσης ή την αρχή της αντιστροφής, αλλά αφήνουμε την αγορά να μας το πει.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής


  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 12/12/14, 04:23 pm

  EURUSD: Αφήνοντας πίσω τον κακό του δαίμονα; (ημερήσιο διάγραμμα)

  Η μεσοπρόθεσμη τάση του ζεύγους είναι καθοδική και η μεταβλητότητα αυξημένη.

  Μετά κόπων και βασάνων, το € κατάφερε να κλείσει πάνω από την καθοδική γραμμή τάσης FTd1, η οποία σε συνδυασμό με τον ΕΜΑ 22 περιόδων, το ταλαιπωρούσαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

  Η τεχνική εικόνα λοιπόν, προδιαθέτει για ανοδική αντίδραση με τιμή στόχο το 1.2600. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, είναι το ζεύγος να μην κινηθεί κάτω από το 1.2369 και η καθοδική γραμμή τάσης FTd1, να λειτουργήσει πλέον ως στήριξη.

  Υπενθυμίζουμε ότι η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική. Συνεπώς, η όποια ανοδική κίνηση θα γίνει κόντρα στην επικρατούσα τάση. Θέσεις long κλείνουν σε προκαθορισμένες τιμές στόχους, ενώ προσοχή στην ζώνη μεταξύ του ΕΜΑ 22 και 52 περιόδων, για την εμφάνιση σχηματισμών κεριών καθοδικής αντιστροφής.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 16/12/14, 11:42 am

  Συμβόλαιο EURO STOXX 50(@FESX): Σπάζοντας τα αναχώματα. (ημερήσιο διάγραμμα)

  Η μεσοπρόθεσμη τάση του συμβολαίου είναι καθοδική και η μεταβλητότητα αυξημένη.

  Με αφορμή τη συνεχή πτώση του πετρελαίου, το @FESX, διέσπασε καθοδικά τόσο την ισχυρή ζώνη στήριξης των 3100-3000 μονάδων, SZd1, όσο και το ψυχολογικό όριο των 3000 μονάδων.

  Πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για τις 2771 μονάδες, όπου εκτός από προηγούμενα τοπικά χαμηλά, συγκλίνει και το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci 61.8% της κίνησης από τα χαμηλά του 06/2013, έως τα υψηλά του 12/2014.

  Συνοψίζοντας, η τακτική μας τοποθέτηση πρέπει να είναι αποχή ή short. Δεν επιδιώκουμε να βρούμε τον πάτο, αλλά αφήνουμε τα πορτοφόλια άλλων να το κάνουν.

  Save the date (και πάρτε μέρος και στον διαγωνισμό μας).

  Η ομάδα του περιοδικού TRADERS΄, θα βρίσκεται στην έκθεση Money Show που διοργανώνεται την 19-21 Δεκεμβρίου, στο Hilton. Είμαστε καλεσμένοι της πλατφόρμας συναλλαγών TradeStation, όπου και οργανώνουμε δύο δωρεάν σεμινάρια με θέμα τις επενδύσεις.

  Κυριακή, 21/12, 12:00-14:00, Αίθουσα Ερατώ Α
  Εισηγητής: Κανταρτζής Ιωάννης, εκδότης περιοδικού ...TRADERS΄.
  Θέμα: Στρατηγικές επί των παραγώγων. Αποδομώντας τους μύθους τους.

  Κυριακή, 21/12, 16:00-18:00, Αίθουσα Ερατώ Α
  Εισηγητής: Ευθυμίου Χρήστος MSTA
  Στρατηγικές τεχνικής ανάλυσης. Σχηματισμοί ανοδικής και καθοδικής αντιστροφής.

  Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να μιλήσουμε για τις επενδύσεις και τι μας επιφυλάσσει το 2015.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής
  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 2722
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από Admin Την / Το 05/01/15, 02:00 pm

  FTSE/XA Large Cap: Με νύχια και με δόντια! (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

  Η μακροπρόθεσμη τάση του ελληνικού δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι καθοδική και η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη.

  Η ισχυρή ζώνη στήριξης των 277.17-253.37, SZw1 και ο σχηματισμός κεριών ανοδικής αντιστροφής, Hammer (1), θα ενεργοποιήσουν τα αγοραστικά μας αντανακλαστικά, μόνο σε περίπτωση εβδομαδιαίου κλεισίματος πάνω από τις 285.41 μονάδες, γεγονός που θα επιβεβαιώσει και τον παραπάνω σχηματισμό. Τιμή στόχος είναι η ζώνη αντίστασης των 337.06-341.34 μονάδων, αν και πωλητές αναμένουμε στη ζώνη τιμών μεταξύ των ΕΜΑ 22 και 52 περιόδων, πέριξ των 300 μονάδων.

  Αν και ο δείκτης την προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκε κάτω από τις 253.37 μονάδες, η ζώνη στήριξης, SZw1, θεωρούμε ότι ακόμη δεν έχει διασπαστεί, αποφασιστικά. Συνεπώς, οι πωλητές θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι και να σημειωθεί εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τις 253.37 μονάδες, πριν εξετάσουν θέσεις short. Μακροπρόθεσμη τιμή στόχος είναι οι 167.93 μονάδες, Sw1, αν και το ψυχολογικό όριο των 200 μονάδων, θα παρέχει κάποια στήριξη πιο πριν.

  Συνοψίζοντας, το περιβάλλον ευνοεί είτε αποχή, ή έναρξη θέσεων πώλησης. Η ισχυρή ζώνη στήριξης όμως SZw1, η οποία ¨κρατά¨ ακόμη, περιορίζει τον λόγο απόδοση/ρίσκο. Αναμένουμε την διάσπαση σημαντικών σημείων καμπής πριν τοποθετηθούμε είτε ως πωλητές ή αγοραστές. Στην δε τελευταία περίπτωση, ιδιαίτερη προσοχή. Θα είμαστε κόντρα στην επικρατούσα τάση. Συνεπώς, ο ορίζοντάς μας θα είναι βραχυπρόθεσμος, με ετοιμότητα κατοχύρωσης κερδών στο πρώτο σημάδι αδυναμίας.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής


  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 2722
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από Admin Την / Το 12/01/15, 03:04 pm

  The Global Dow: Με μία λέξη, αβεβαιότητα! (ημερήσιο διάγραμμα)

  Καλοδεχούμενη η τρέχουσα μείωση των τιμών ή σημάδι ανησυχίας; To QE or not to QE; To Grexit or not to Grexit;

  Τα παραπάνω είναι κάποια από τα ερωτήματα που απασχολούν τους επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Ο δείκτης The Global Dow, βρίσκεται μεσοπρόθεσμα σε φάση ατασική και η μεταβλητότητα είναι αυξημένη.

  Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός, Καθοδικό Τρίγωνο, αποτυπώνοντας την αβεβαιότητα που επικρατεί τόσο σε πολιτικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο. Αν και συνήθως η ολοκλήρωση του παραπάνω είναι καθοδική, δεν θα πρέπει να προεξοφληθεί κανένα αποτέλεσμα, αλλά να περιμένουμε στις ¨χρηματιστηριακές άκρες¨.

  Ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 2410.74 μονάδες, θα σηματοδοτήσει βραχυπρόθεσμα την χειροτέρευση του επενδυτικού κλίματος, με τις αγορές να βρίσκουν αρχικά στήριξη στην ισχυρή ζώνη των 2349.75-2328.05.

  Αντιθέτως, ημερήσιο κλείσιμο πάνω από το άνω όριο του σχηματισμού θα ευνοήσει την ανάληψη ρίσκου. Προσοχή όμως, μιας και σε αυτή την περίπτωση, η προσέγγιση προς την αντίσταση των 2580.34 μονάδων θα δώσει την ευκαιρία κατοχύρωσης κερδών και κίνησης επιστροφής προς τον σχηματισμό (throwback). Μακροπρόθεσμος στόχος ανόδου και συνάμα κρίσιμο σημείο καμπής αποτελούν οι 2645.79 μονάδες.

  Συνοψίζοντας, τα ανοιχτά μέτωπα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αρκετά και οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι αγορές θα έχουν να αποτιμήσουν τόσο το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, όσο και την απόφαση της ΕΚΤ για περαιτέρω ενέργειες ή αναμονή. Η τεχνική εικόνα μεσοπρόθεσμα δείχνει να ευνοεί την αποχή από μετοχές, μέχρι και την ολοκλήρωση του εν εξελίξει σχηματισμού συσσώρευσης.          
  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής

       

  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 20/01/15, 03:49 pm

  Πετρέλαιο (Brent Crude Oil-spot): Που θα κάτσει η μπίλια; (ημερήσιο)

  Σύμφωνα με την Markit, εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών πληροφοριών και υπηρεσιών, οι εισροές κεφαλαίων στα ETFs με έκθεση το πετρέλαιο έφθασαν τον 12/2014 στα $1.7bn, ενώ για τον 01/2015, το παραπάνω νούμερο μάλλον θα ξεπεραστεί.

  Αν ανήκετε στους παραπάνω επενδυτές, τότε είμαστε κοντά στον πάτο, αν δεν τον έχουμε ήδη βρει.

  Από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν τιμές και κάτω από τα $40/βαρέλι, με την Nomura Securities να δίνει τιμή στόχο τα $30/βαρέλι.

  Προς το παρόν, το πετρέλαιο κινείται ακόμη εντός ενός καθοδικού καναλιού, ενώ και η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη αν και δείχνει μικρά σημάδια αποκλιμάκωσης.

  Ανοδική διάσπαση του καθοδικού καναλιού και κλείσιμο περιόδου πάνω από τα $52.53/βαρέλι, θα δώσει σήμα ανοδικής αντίδρασης, με την πρώτη αντίσταση να εντοπίζεται στα $58.55-$63.72/βαρέλι.

  Προσοχή όμως! Η επικρατούσα τάση είναι καθοδική, συνεπώς η εξέταση θέσεων αγοράς θα πρέπει να έχει βραχυπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα και σαφώς ορισμένη στρατηγική εξόδου.
  Επειδή όμως εχθρός του χαμηλού είναι το χαμηλότερο, διάσπαση των $46.41/βαρέλι θα ανοίξει το δρόμο για το κάτω όριο του καναλιού και το ψυχολογικό όριο των $40/βαρέλι.

  Συνοψίζοντας, όπως και με κάθε συναλλαγή μας, καλό θα είναι να αποφεύγουμε τις εικασίες και την προεξόφληση, περιμένοντας την αγορά να μας πει πότε ο πάτος έχει βρεθεί.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής
  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 22/01/15, 10:27 am

  Η διαδρομή προς την επενδυτική

  επιτυχία

  Μέρος 2ο: Δράση τιμών

  Στο παρόν άρθρο θα συνεχίσουμε τη συζήτησή μας σχετικά με τη διαχείριση της δράσης τιμών και θα παρουσιάσουμε τις επόμενες

  δύο βασικές συνιστώσες της διαχείρισης της δράσης τιμών: 1) στήριξη και αντίσταση τιμών και 2) επαναφορά τιμών.

  » Στήριξη και αντίσταση τιμών

  Η στήριξη και η αντίσταση τιμών λαμβάνει χώρα όταν η τιμή ενός αξιογράφου «τεστάρει/ελέγχει» (δηλ. αγγίζει, ή ξεπερνάει προς

  στιγμή, αλλά δε μπορεί να διαπεράσει και γι’ αυτό αποκρούεται) ένα επίπεδο τιμών τουλάχιστον δύο φορές. Όσοι περισσότεροι

  τέτοιοι έλεγχοι λαμβάνουν χώρα σε εκείνο το επίπεδο τιμών, και όσο ακριβέστεροι είναι εκείνοι οι έλεγχοι, τόσο ισχυρότερη είναι η

  στήριξη ή η αντίσταση. Η αντίσταση εμφανίζεται όταν η τιμή δεν μπορεί να ανέβει υψηλότερα από ένα οριζόντιο σημείο τιμών και

  συνεπώς διαμορφώνει μια επίπεδη γραμμή δράσης τιμών. Η στήριξη εμφανίζεται όταν η τιμή δεν μπορεί να κατέβει χαμηλότερα

  από ένα οριζόντιο σημείο τιμών και συνεπώς διαμορφώνει μια επίπεδη γραμμή δράσης τιμών.

  Όταν ένα επίπεδο αντίστασης τελικά σπάει, μετατρέπεται συχνά σε επίπεδο στήριξης. Το ίδιο ισχύει και για τη μετατροπή της

  στήριξης σε αντίσταση. Αυτό μπορείτε να το δείτε στην πράξη, στο διάγραμμα που περιλαμβάνεται στο σχήμα 1 όπου έλαβαν

  χώρα πέντε έλεγχοι του επιπέδου αντίστασης στο 0.5262. Όταν αυτό το επίπεδο αντίστασης τελικά έσπασε, το 0.5262

  μετατράπηκε σε στήριξη και ελέγχθηκε δυο επιπλέον φορές, στις οποίες ανταπεξήλθε σθεναρά. Η στήριξη και η αντίσταση τιμών

  αποτελούν εξαιρετικά σημαντική συνιστώσα της διαχείρισης της δράσης τιμών. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο σημαντική που την

  κατατάσσουμε δεύτερη, πίσω από την τάση.

  Συνήθεις παρερμηνείες σχετικά με τη στήριξη και την αντίσταση τιμών

  Κατά την άποψη του γράφοντα, όσο αφορά τη στήριξη και την αντίσταση τιμών οι επενδυτές κάνουν συχνά δύο κρίσιμα λάθη: 1)

  δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στα sloping επίπεδα της στήριξης και αντίστασης τιμών (δηλ. αυτά που συχνά αναφέρονται ως

  γραμμές τάσης) και 2) θεωρούν ότι ένας έλεγχος του επιπέδου τιμής είναι αρκετός για να διαμορφώσει στήριξη και αντίσταση τιμής.

  Sloping επίπεδα της στήριξης και αντίστασης τιμών (γραμμές τάσης)

  Ο γράφων πιστεύει ότι οι γραμμές τάσης είναι πολύ υποκειμενικές για να διαμορφώσουν μια στήριξη ή μια αντίσταση και, συνεπώς,

  δεν τις χρησιμοποιεί ποτέ στις συναλλαγές του. Η υποκειμενικότητα των τάσεων μπορεί να φανεί καθαρά στο διάγραμμα που

  περιλαμβάνεται στο σχήμα 2 όπου καταδεικνύεται το πώς τρεις διαφορετικοί επενδυτές θα μπορούσαν να σχεδιάσουν τρεις

  διαφορετικές γραμμές τάσης στο ίδιο διάγραμμα.

  Δε μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την οριζόντια στήριξη και αντίσταση τιμών. Τις περισσότερες φορές, η πλειοψηφία των

  επενδυτών θα συμφωνήσει στο ίδιο επίπεδο κατά το σχεδιασμό μιας επίπεδης γραμμής για τη σύνδεση δύο ή περισσότερων

  σημείων τιμών, αυξάνοντας συνεπώς την αντικειμενικότητα της οριζόντιας στήριξης ή αντίστασης. Προκειμένου να αυξήσετε το

  επίπεδο συνέπειάς σας ως επενδυτής, θα πρέπει να αποβάλετε από τις επενδυτικές κινήσεις σας όσο περισσότερη

  υποκειμενικότητα μπορείτε, κι ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δε χρησιμοποιούμε γραμμές τάσης στις συναλλαγές μας.

  Απλά, είναι πολύ υποκειμενικές.

  Μόνο ένας έλεγχος επιπέδου τιμής

  Μια ανοδική τάση διαμορφώνεται από μια σειρά υψηλότερων υψηλών (Higher Highs - HH) και υψηλότερων χαμηλών (Higher Lows

  - HL) στην τιμή. Μια πολύ συνηθισμένη παρερμηνεία μεταξύ των επενδυτών είναι το να θεωρούν αυτά τα HH μιας ανοδικής τάσης

  ως επίπεδα πιθανής αντίστασης. Όπως αναφέρθηκε στον ορισμό μας για τη στήριξη και αντίσταση τιμών, πρέπει να υπάρξουν

  τουλάχιστον δύο έλεγχοι του ίδιου επιπέδου τιμών προτού να μπορέσει αυτό το επίπεδο να θεωρηθεί στήριξη ή αντίσταση.

  Σε μια αγορά που παρουσιάζει τάση είναι περισσότερο πιθανό οτι τα προηγούμενα HH θα ξεπεραστούν. Εάν δε συνέβαινε

  αυτό, οι τάσεις δεν θα προέκυπταν ποτέ, δηλαδή, όταν μια αγορά κάνει HH και έχει μόλις κάνει ένα HL, το πιθανότερο σενάριο είναι

  ο σχηματισμός ενός νέου HH και η συνέχιση της τάσης έως ότου η δράση τιμών μάς δώσει διαφορετική εικόνα. Αναφερθείτε στο

  διάγραμμα που περιλαμβάνεται στο σχήμα 1 για δύο παραδείγματα HH που δεν ενεργούν ως αντίσταση.

  4ο συστατικό: Επαναφορά τιμών

  Οι τιμές δεν κινούνται σε ευθείες γραμμές αλλά σε κυματοειδείς. Για παράδειγμα, τα κύματα σε μια ανοδική τάση αποτελούνται από

  μια μεγάλη ανοδική ώθηση (για τη διαμόρφωση ενός HH) που ακολουθείται από μια πιο περιορισμένη επαναφορά προς τα κάτω

  (για τη διαμόρφωση ενός HL), η οποία ακολουθείται από μια επόμενη μεγάλη ανοδική ώθηση κ.ο.κ. Το σημείο όπου τελειώνει η πιο

  περιορισμένη επαναφορά προς τα κάτω και αρχίζει η νέα μεγάλη ανοδική ώθηση καλείται από τον γράφοντα ως «σημείο

  ισορροπίας». Ως επενδυτής τάσεων, ο στόχος του είναι να δράσει όσο γίνεται πιο κοντά στην ανοδική τάση αφότου έχει εμφανιστεί

  το σημείο ισορροπίας.

  Μια από τις απλούστερες αλλά πλέον αποτελεσματικές τεχνικές για τον εντοπισμό μιας πιθανής ζώνης, εντός της οποίας

  πρόκειται να σχηματιστεί το σημείο ισορροπίας, είναι η χάραξη ενός κινητού μέσου όρου (ΚΜΟ) 10 και 20 περιόδων στα

  διαγράμματά σας.

  Συνεχίζοντας με το παράδειγμά μας, όταν μια ανοδική τάση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο 10άρης ΚΜΟ θα βρίσκεται πάνω από τον

  20άρη ΚΜΟ και μεταξύ των δυο θα υπάρχει χώρος. Αυτός είναι ο χώρος που καλείται από τον γράφοντα ως ζώνη επαναφοράς. Σε

  μια ανεπτυγμένη ανοδική τάση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τιμή να αγγίξει το σημείο ισορροπίας εντός ή πολύ κοντά στη ζώνη

  επαναφοράς. Μόλις η τιμή επανέλθει στη ζώνη επαναφοράς, ο γράφων αρχίζει να ψάχνει με προσοχή για άλλα στοιχεία που

  υποδεικνύουν την ευκαιρία για εκτέλεση συναλλαγής. Αναφερθείτε στο διάγραμμα που περιλαμβάνεται στο σχήμα 3, όπου ο

  συντάκτης έχει σημειώσει το σημείο ισορροπίας και τη ζώνη επαναφοράς σε πραγματική κατάσταση.

  Συμπέρασμα

  Ας ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με μια προειδοποίηση. Να θυμάστε ότι οποιαδήποτε επιτυχής στρατηγική πρέπει να περιέχει

  διάφορους τεχνικούς παράγοντες σε παράταξη προτού εκτελεστούν συναλλαγές. Μην προσπαθήσετε ποτέ να εκτελέσετε

  συναλλαγές βάσει αυτών των βασικών συστατικών της διαχείρισης της δράσης τιμών όταν δε συνδυάζονται μεταξύ τους. Το ότι

  η τιμή έχει επανέλθει και μόνο στη ζώνη επαναφοράς σε μια εξελιγμένη ανοδική τάση δεν αποτελεί αρκετό λόγο για την εκτέλεση

  συναλλαγής. Σε αυτή την περίπτωση θα είχατε την εξασφάλιση μόνο δυο τεχνικών παραγόντων. Χρειαζόμαστε πολύ

  περισσότερα για την εξασφάλιση μιας στρατηγικής με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας.

  Στο επόμενο άρθρο, ο συντάκτης θα αναφερθεί στις τελευταίες δύο βασικές συνιστώσες της διαχείρισης της δράσης τιμών: 1)

  πολλαπλά χρονικά πλαίσια και 2) candles. «

  Nick McDonald

  Ο Nick McDonald είναι ένας κορυφαίος ανεξάρτητος επενδυτής με διεθνές ακροατήριο μέσω της εταιρείας που έχει ιδρύσει, με διεύθυνση www.tradewithprecision.com.

  Όντας ειδικός στη στρατηγική συναλλαγών βασισμένη στις αρχές της τεχνικής ανάλυσης για οποιαδήποτε αγορά και για οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο, ο Nick έχει μια

  μοναδική προσέγγιση για τις σύγχρονες τεχνικές συναλλαγών, η οποία αποτελεί τη βάση των στρατηγικών που διδάσκει. Ο Nick έχει υψηλή ζήτηση στο διεθνές κύκλωμα

  επενδύσεων ως ομιλητής, όπου και εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του πλανήτη κάθε χρόνο.

  Δ1) Στήριξη και αντίσταση στην πράξη

  Ένας σαφές παράδειγμα ενός επιπέδου αντίστασης που διατηρείται κατά τη διάρκεια πέντε ελέγχων. Μόλις το επίπεδο αντίστασης έσπασε,

  μετατράπηκε σε επίπεδο στήριξης, το οποίο ελέγχθηκε άλλες δυο φορές. Επίσης, υπάρχουν δυο παραδείγματα που υποδεικνύουν ότι το υψηλότερο

  υψηλό σε μια ανοδική τάση δεν πρέπει να θεωρείται αντίσταση.

  Πηγή: TradeStation

  Δ2) Η υποκειμενικότητα των γραμμών τάσης

  Τρεις διαφορετικοί επενδυτές θα μπορούσαν να σχεδιάσουν τρεις διαφορετικές, έγκυρες γραμμές τάσης στο ίδιο διάγραμμα. Αυτό τονίζει την

  υποκειμενικότητα που συνδέεται με τις γραμμές τάσεων και αποτελεί το λόγο που ο γράφων δεν τις χρησιμοποιεί ποτέ στις συναλλαγές του. Τα

  οριζόντια επίπεδα παρέχουν μια πολύ αντικειμενικότερη εκτίμηση των επιπέδων στήριξης και αντίστασης τιμών.

  Πηγή: TradeStation

  Δ3) Ζώνη επαναφοράς

  Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς σε μια ανοδική τάση, το σημείο ισορροπίας εμφανίζεται συχνά εντός της ζώνης επαναφοράς. Η μαύρη

  γραμμή αντιπροσωπεύει τον 10άρη ΚΜΟ, η μπλε τον 20άρη ΚΜΟ και η κόκκινη τον 50άρη ΚΜΟ. Ως επενδυτής τάσεων, ο συντάκτης επιθυμεί να

  ανοίξει θέση το συντομότερο δυνατό, έπειτα από την εμφάνιση του σημείου ισορροπίας.  Πηγή: TradeStation  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 22/01/15, 11:17 am

  Περί χρυσού (XAUUSD): Και να που ξαναλάμπει! (ημερήσιο)

  Η μεσοπρόθεσμη τάση του χρυσού είναι ανοδική και η μεταβλητότητα είναι μειωμένη.

  Έχοντας ήδη απομακρυνθεί αρκετά από τον ΕΜΑ 22 περιόδων, η αντίσταση από την έγκυρη καθοδική γραμμή τάσης FTd1, αποτέλεσε μία από τις αφορμές κατοχύρωσης κερδών στη χθεσινή συνεδρίαση.

  Πρώτη γραμμή άμυνας τα 1264$/ουγγιά, στα επίπεδα της ανοδικής γραμμής τάσης RTd1(1), ενώ ισχυρή στήριξη αναμένουμε στην ζώνη, 1238-1225 $/ουγγιά, SZd1 (2).

  Στον αντίποδα και αν οι απανταχού gold bugs έχουν δίκιο, με διάσπαση της καθοδικής γραμμής τάσης FTd1, πέριξ των 1310 $/ουγγιά, θα υπάρξει επαναδοκιμασία του υψηλού 52 εβδομάδων, στα 1392 $/ουγγιά.

  Συνοψίζοντας, το μεσοπρόθεσμο περιβάλλον μέχρις στιγμής, ευνοεί την εξέταση έναρξης long θέσεων σε κάθε δοκιμασία ισχυρών στηρίξεων, ή διάσπασης κρίσιμών αντιστάσεων. Δεν παρασυρόμαστε από την πληθώρα των άρθρων που έχουν αναγγείλει το τέλος της καθόδου, αλλά αφήνουμε το διάγραμμα να μας πει τι πραγματικά συμβαίνει.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής

  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 30/01/15, 03:31 pm

  Διαχείριση ρίσκου και χρημάτων

  Μέρος 1ο: Τα τρία στάδια της αλήθειας


  Στην παρούσα σειρά άρθρων εισάγουμε μια πολυεπίπεδη διαδικασία ανάπτυξης ενός πλάνου διαχείρισης ρίσκου και χρημάτων. Το πρώτο μέρος εξετάζει τη διαδικασία συνειδητοποίησης από την οποία πρέπει να περάσετε ώστε να κατανοήσετε την έννοια της διαχείρισης χρημάτων.

  » Οι επενδύσεις αποτελούν κλασικό ατομικό άθλημα. Είστε ένας απομονωμένος μαχητής και είστε αναγκασμένος να αντιμετωπίσετε όλες εκείνες τις πτυχές που οδηγούν σε επιτυχείς συναλλαγές. Κάθε επενδυτής θα συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή ότι χρειάζεται ένα στερεό πλάνο διαχείρισης χρημάτων σε συνδυασμό με μια καλή ανάλυση. Η ιστορία των επενδύσεων είναι γεμάτη επενδυτές που πίστεψαν ότι αυτή η αλήθεια δεν ισχύει για τους ίδιους κι ότι αποτελούσαν την εξαίρεση.

  Ένα διάσημο ρητό του Αρθούρου Σοπενχάουερ (1788 - 1860) αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη της καλής διαχείρισης χρημάτων και το πώς αισθάνονται οι επενδυτές για αυτή την αλήθεια στην αρχή, ενώ στο τέλος την αποδέχονται:

  Όλες οι αλήθειες περνούν μέσα από τρία στάδια. Στην αρχή γελοιοποιούνται. Έπειτα δέχονται βίαιη επίθεση. Τέλος, γίνονται αποδεκτές ως αυταπόδεικτες.

  Παρακαλώ, πάρτε αυτό το ρητό και εξετάστε το. Ισχύει και για τις επενδύσεις, έτσι δεν είναι; Και ισχύει ιδιαίτερα σε σχέση με τη διαχείριση ρίσκου και χρημάτων, σωστά; Θα εξετάσουμε τώρα τα τρία στάδια αυτής της αλήθειας υπό το πρίσμα ενός επενδυτή.

  Στάδιο 1: Η διαχείριση χρημάτων γελοιοποιείται

  Ακούμε συχνά ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν νέο επενδυτή είναι μια σειρά από κέρδη στην αρχή της σταδιοδρομίας του: έπειτα, ο νέος επενδυτής πιστεύει ότι οι συναλλαγές είναι το ευκολότερο παιχνίδι στον κόσμο και, επομένως, θα αντιμετωπίσει τη διαχείριση χρημάτων, το μέγεθος θέσης και ζητήματα όπως η μείωση της έκθεσης, ως γελοιότητες. Το “εγώ” του μεγαλώνει παράλληλα με το μέγεθος της θέσης του – ώσπου γυρίζει η τύχη του. Η αγορά αντιστρέφεται και κινείται εναντίον του. Τώρα ο επενδυτής πιστεύει ότι η αγορά δεν τον ευνοεί. Η ενεργή διαχείριση ρίσκου και χρημάτων θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ηρεμία του, καθώς μια ενδεχόμενη απώλεια δεν θα τον ενοχλούσε, δεδομένου ότι το μέγεθος θέσης θα ήταν εναρμονισμένο με το μέγεθος του λογαριασμού του.

  Συμπέρασμα: Οι αρχάριοι, ειδικά, νομίζουν ότι επιτυχία στις επενδύσεις σημαίνει μεγάλο κέρδος. Αλλά η καριέρα ενός επενδυτή αποτελείται από πολλές μικρές συναλλαγές – και η διαχείριση ρίσκου και χρημάτων είναι επιβεβλημένη.  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

  http://traders-mag.gr/ebook/2014/03/index.html#58

  Διαβάστε εντελώς δωρεάν το περιοδικό κάνοντας εγγραφή εδώ:


  http://www.traders-mag.gr/index.php/component/comprofiler/registers


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 02/02/15, 04:30 pm

  Πετρέλαιο Brent (spot): Άλμα εις ύψος! (ημερήσιο)

  Και ενώ η εσωτερική ειδησιογραφία αναλώνεται με σενάρια για το ποια πλευρά θα προβεί σε ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής (Ελλάδα ή Ευρωζώνη-Γερμανία), το πετρέλαιο διέσπασε ανοδικά την σφιχτή συσσώρευση πέριξ των $50.

  Η μεσοπρόθεσμη τάση όμως παραμένει καθοδική και η μεταβλητότητα, παρά το άλμα της Παρασκευής, είναι μειωμένη.

  Πωλητές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους στην ισχυρή αντίσταση των $58.79, Rd1, επίπεδο στο οποίο συγκλίνει ο εκθετικός κινητός μέσος όρος 52 περιόδων και η συσσώρευση του 12/2014.

  Για να παραμείνει το ανοδικό σενάριο σε ισχύ, θα πρέπει η όποια κατοχύρωση κερδών να μην διασπάσει τα $49.40, ενώ κίνηση κάτω και από τα $46.41, θα ανοίξει το δρόμο για ακόμη χαμηλότερες τιμές, με επόμενο στόχο το ψυχολογικό όριο των $40. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι η Nomura έχει δώσει τιμή στόχο για το 2015, τα $30!

  Συνοψίζοντας, οι αγοραστές έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση και η πλάστιγγα δείχνει να γέρνει προς αυτούς. Η προσοχή μας στρέφεται στην διατήρηση πλέον των κεκτημένων, ενώ είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για αντιστροφή της τάσης.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 08/02/15, 12:47 pm

  Tony Rohrs

  Η διαδικασία των επαγγελματιών  Σε αυτήν την ενότητα συνεντεύξεων ρωτάμε επαγγελματίες επενδυτές για τις ψυχολογικές διαδικασίες τους. Κάνουμε μια μικρή διερεύνηση για το πώς νιώθουν όταν εκτελούν συναλλαγές. Τα θετικά και τα αρνητικά. Πώς έχουν αλλάξει τα συναισθήματά τους με τον καιρό και πως προετοιμάζονται σε νοητικό επίπεδο για να αποδώσουν ως επενδυτές. Ένα από τα βασικά στοιχεία για μας ήταν το γεγονός ότι θέλαμε έμπειρους επενδυτές που έχουν γαλουχηθεί στις αγορές για χρόνια, και φυσικά εκείνους που είχαν την ευγενή καλοσύνη να θίξουν αυτό το θέμα δημοσίως. Ελπίζουμε ότι αυτή η ενότητα θα εμπλουτίσει τις γνώσεις των νέων επενδυτών. Όλες οι συνεντεύξεις της σειράς πραγματοποιήθηκαν από τον Richard Chignell, ο οποίος είναι επίσης επενδυτής. Μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του στη διεύθυνση: http://embracethetrend.com  » Richard Chignell: Πόσο καιρό ασχολείστε με τις επενδύσεις;

  Rohrs: Ξεκίνησα με συναλλαγές αντιστάθμισηης στην παραγωγή καλαμποκιού, σόγιας και σιταριού της φάρμας μας πριν από 22 χρόνια. Άρχισα να εκτελώ συναλλαγές spread βάσει ημερολογίου για λόγους αντιστάθμισης κινδύνου και κερδοσκοπίας πριν από 8 χρόνια, εκτελώντας παράλληλα συναλλαγές ΣΜΕ.  Richard Chignell: Ποια μέθοδο εκτέλεσης συναλλαγών/επένδυσης εφαρμόζετε;

  Rohrs: Έχω πραγματοποιήσει έναν πλήρη κύκλο και στηρίζομαι στη χρησιμοποίηση του προφίλ της αγοράς, μαζί με τη θεωρία δημοπρασιών. Παρόλο που είμαι τόσο κοντά στα σιτηρά, η θεμελιώδης εικόνα της προσφοράς και της ζήτησης έρχεται μαζί με τόσο πολύ θόρυβο ώστε δεν μου δίνει συμπεράσματα. Εκτελώ βραχυπρόθεσμες συναλλαγές swing αλλά, λόγω του ιστορικού μου στην αντιστάθμιση κινδύνου, συναλλάσσομαι και μακροπρόθεσμες θέσεις.  Richard Chignell: Πώς αισθάνεστε όταν μια συναλλαγή στρέφεται εναντίον σας;

  Rohrs: Δεν θα πω ότι δε με επηρεάζει γιατί θα ήταν ψέμα. Αυτό που κάνω είναι να καταγράφω ένα ιστορικό στα διαγράμματά μου και να ανατρέχω στο λόγο για τον οποίον πραγματοποίησα είσοδο και έξοδο, καθώς και στο τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά. Εάν όλα έγιναν σύμφωνα με το πλάνο μου, καθόρισα το ρίσκο μου αλλά έχασα, τότε απλά λέω ότι έτσι είναι οι επενδύσεις. Εάν εντοπίσω κάτι που θα έπρεπε να το έχω δει αλλά δεν το έκανα, τότε προσπαθώ να διδαχθώ από αυτό για την επόμενη φορά που θα μου παρουσιαστεί ανάλογη κατάσταση. Η αντιστάθμιση κινδύνου είναι ένα διαφορετικό ζώο αλλά έχοντας μάθει να είμαι επενδυτής, έχω βελτιωθεί και στην αντιστάθμιση. Η καταγραφή ιστορικού βοηθάει στο να αποκλείονται τα συναισθήματα.

  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

  http://traders-mag.gr/ebook/2014/03/index.html#64

  Διαβάστε εντελώς δωρεάν το περιοδικό κάνοντας εγγραφή εδώ:


  http://www.traders-mag.gr/index.php/component/comprofiler/registers


  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 09/02/15, 11:56 am

  Συμβόλαιο DAX 30 (FDAX): Θα διορθώσει; (ημερήσιο)

  Αδιάφορο για τις ελληνικές εξελίξεις, το συμβόλαιο του γερμανικού δείκτη κινείται κοντά στα υψηλά του, ενώ ο υποκείμενος δείκτης υπεραποδίδει τους τελευταίους μήνες έναντι του πανευρωπαϊκού STOXX 600.

  H μεσοπρόθεσμη τάση του συμβολαίου είναι ανοδική και η μεταβλητότητα μειωμένη.

  Η πρόσφατη ολοκλήρωση του κλασσικού διαγραμματικού σχηματισμού, Pennant, προϊδεάζει για συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Προσοχή όμως! Σήμα αγοράς θα δοθεί με ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τις 10,989.50 μονάδες και τιμή στόχο αρχικά το ψυχολογικό όριο των 11,500 μονάδων.

  Σε περίπτωση ημερήσιου κλεισίματος κάτω από τις 10,793 μονάδες, είναι πολύ πιθανή η έναρξη μιας μεσοπρόθεσμης διόρθωσης. Αγοραστές θα κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους στη ζώνη τιμών μεταξύ των δύο εκθετικών κινητών μέσων όρων 22 και 52 περιόδων, αν και ισχυρή στήριξη εντοπίζουμε στις 9,986.90 μονάδες.

  Συνοψίζοντας, αν και το περιβάλλον μεσοπρόθεσμα ευνοεί την εξέταση αγοραστικών θέσεων, συγκεκριμένα τεχνικά σήματα προειδοποιούν να αναμένουμε πρώτα την κίνηση σε νέα υψηλά. Είναι πολύ πιθανή μια διόρθωση και οι αφορμές δυστυχώς υπάρχουν!  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής
  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 2722
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από Admin Την / Το 16/02/15, 01:19 pm

  MSCI All Country World Index: Οι αγοραστές ξεμύτισαν! (εβδομαδιαίο)

  Μπορεί εμείς να βράζουμε στο ζουμί μας με προαπαιτούμενα και κόκκινες γραμμές, η παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά όμως, κοιτά ήδη προς τα πάνω.

  Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική και η μεταβλητότητα αυξημένη.

  Η εβδομάδα που μας πέρασε ολοκλήρωσε ανοδικά τον κλασσικό διαγραμματικό σχηματισμό συσσώρευσης, Συμμετρικό Τρίγωνο.

  Αν η θεωρία επαληθευθεί, η πρότερη τάση θα συνεχίσει, με ισχυρή αντίσταση όμως να εντοπίζουμε στις 434.24 μονάδες.

  Η προσοχή μας λοιπόν είναι στραμμένη στην διατήρηση των 418.21 μονάδων, κάθε φορά που θα υπάρχει διάθεση αποστροφής ρίσκου. Η τεχνική εικόνα θα αλλάξει άρδην με διάσπαση και εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από το κάτω όριο του σχηματισμού.

  Συνοψίζοντας, η εν εξελίξει τεχνική εικόνα ευνοεί τους αγοραστές, αν και θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί λόγω της κοντινής, πολύ ισχυρής αντίστασης. Το ανοδικό σενάριο θα ακυρωθεί με αποτυχία του σχηματισμού, Συμμετρικό Τρίγωνο.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 18/02/15, 04:32 pm

  AUDUSD: Υποψίες ανοδικής αντίδρασης (εβδομαδιαίο)

  Επειδή βαρεθήκαμε την παραφιλολογία, τις διαρρεύσεις και τις πολύχρωμες γραμμές, μια ματιά στην άλλη πλευρά του κόσμου (κυριολεκτικά) και στην ισοτιμία του $ Αυστραλίας έναντι του $ Η.Π.Α..

  Η μακροπρόθεσμη τάση είναι καθοδική και η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη.

  Η διάσπαση, πριν από ένα μήνα περίπου, του σημαντικού επιπέδου AUDUSD 0.8069, προϊδεάζει για συνέχιση της μακροπρόθεσμης καθοδικής κίνησης.

  Ωστόσο, η σταδιακή μείωση της μεταβλητότητας, το Doji εσωτερικό κερί της προηγούμενης εβδομάδας και η θετική απόκλιση μεταξύ Stochastic Slow(12,4,4) και τιμής, δείχνουν ότι τα περισσότερα μακροοικονομικά νέα που αφορούν του ζεύγος ίσως να έχουν προεξοφληθεί, ενώ αγοραστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

  Εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από το AUDUSD 0.7875 θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ των παραπάνω, με τις πρώτες αντιστάσεις να εντοπίζονται στην ζώνη AUDUSD 0.8242-0.8294, RZw1.

  Στον αντίποδα, εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από το AUDUSD 0.7625 θα σημάνει ότι ο καταλύτης εμφανίστηκε και μάλλον είναι αρνητικός. Ελλείψει δε κάποιας στήριξης στα τρέχοντα επίπεδα, η προσοχή μας θα στραφεί στα ψυχολογικά όρια και στρογγυλούς αριθμούς.

  Συνοψίζοντας, η μακροπρόθεσμη τεχνική εικόνα του ζεύγους ευνοεί τους πωλητές. Συγκεκριμένος όμως συνδυασμός κεριών που βρίσκεται σε εξέλιξη προδιαθέτει για ανοδική αντίδραση, με την προϋπόθεση διάσπασης σημαντικών επιπέδων τιμής. Σε αυτή την περίπτωση η όποια κίνηση θα γίνεται κόντρα στην επικρατούσα τάση, συνεπώς προσοχή στις εντολές stop loss, ενώ η ρευστοποίηση κερδών θα πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένη τιμή στόχο.    ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει
  avatar
  favlos
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 5047
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/05/2013

  Απ: www.traders-mag.gr

  Δημοσίευση από favlos Την / Το 20/02/15, 12:49 pm

  Περί χρυσού (XAUUSD): Θα εμφανιστούν; (ημερήσιο)

  Για τους gold bugs ο τίτλος, μιας και το πολύτιμο μέταλλο έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο καμπής.  

  Η μεσοπρόθεσμη τάση, παρά την πτώση των προηγούμενων ημερών, παραμένει ανοδική και η μεταβλητότητα είναι μειωμένη.

  Σε μια κλασσική κίνηση επιστροφής, ο χρυσός δοκιμάζει το άνω όριο του κλασσικού διαγραμματικού σχηματισμού Συμμετρικό Τρίγωνο, το οποίο συγκλίνει και με άλλα τεχνικά επίπεδα. Επιπλέον, ο συνδυασμός κεριών των τελευταίων περιόδων προειδοποιεί για ανοδική αντίδραση υπό μία προϋπόθεση. Ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τα 1222.85 $/ουγγιά.

  Σε αυτή την περίπτωση αντίσταση εντοπίζουμε στα 1300 $/ουγγιά, όπου εκτός από το τοπικό υψηλό συγκλίνει και η έγκυρη καθοδική γραμμή τάσης FTd1.

  Στον αντίποδα, κίνηση κάτω από τα 1168 $/ουγγιά θα ακυρώσει το μεσοπρόθεσμο ανοδικό σενάριο και η τεχνική εικόνα θα πρέπει να επανεξεταστεί.

  Συνοψίζοντας, στα τρέχοντα επίπεδα τιμής δοκιμάζονται οι τελευταίες γραμμές άμυνας των αγοραστών. Αν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανοδικής αντίδρασης θα πρέπει να περιμένουμε το αντίστοιχο σήμα. Ειδάλλως, η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα θα έχει αλλάξει.  ¨Το σχόλιο* έχει παραχωρηθεί από το περιοδικό TRADERS’, www.traders-mag.gr ¨

  * Κανταρτζής  _________________
  www.nepof.eu
  Τα πάντα ρει

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 13/12/18, 01:11 am